Tudnod kell! Ezek a rendszeres melltartó hordás előnyei és hátrányai4 perc olvasási idő

Megosztom:

Ez a téma minden nőt érint.

Hordani vagy nem hordani?

Nekünk nőknek a melltartó ma már alapdarabnak számít. Viszont valljuk be, eléggé megoszlanak a vélemények arról, hogy most akkor jót tesz-e ha szinte mindig rajtunk van, vagy pont, hogy nem? Egyébként egy érdekesség: egy kutatás szerint a nők 80%-a nem a megfelelő melltartóméretet viseli!…Ami sajnos hátfájdalmakhoz vezet hosszú távon. Gyönyörűszép melltartócsodák léteznek és ezek kiemelt darabjai a ruhásszekrényünknek. Rengetegféle melltartó létezik az egyszerűtől kezdve a csipkés – elegáns darabokig. Van az a tábor aki ha hazaér a munkából azonnal leveszi a melltartóját és kényelmesbe öltözik, és van az a tábor, aki még melltartóban is alszik… De hol az igazság? Erre próbálunk most választ keresni. 🙂

A melltartót alapvetően azért viseljük mert így megkönnyítjük a súlyeloszlást (mert a mellünknek igenis súlya van, akár 1-1 kg is lehet!), így nem lesz annyira megerőltetve a súlytól a hátunk, vállunk és a nyakunk se. Az Elle cikke szerint azonban, nem ajánlatos éjjel-nappal melltartót viselni. Sportoláshoz, bármilyen fizikai aktivitáshoz szuper a melltartó, és könnyíti a szabad mozgásunkat, azonban ha nem csinálunk semmilyen aktív mozgással járó dolgot, nem feltétlen kell, hogy rajtunk legyen. Akkor sem ha merevítő nélküli az. Ugyanis ha sportmelltartót hordunk tartósan, az sem jó, mert a túl sok tartással akadályozhatja a bordáinkat szabad mozgásukban. Egyébként nics rá egyértelmű bizonyíték, hogy a mellünk esetleges megereszkedését a melltartó hiánya okozná. Ez inkább genetika, életmód kérdése.

Előnyei annak, ha viselsz melltartót

-Lehet kontrollálni a mellünk formáját vele, akár nagyobb cicink van, akár kisebb, egy ideális melltartó megfelelő formát tud neki varázsolni. Picit a push -uppal is lehet csalni. -Megelőzheted a későbbi hátizombeli fájdalmakat, lévén, hogy a melltartód segítségével leveszed a terhet a hátadról. -Megvéd a kellemetlen tekintetektől: tudjuk, hogy a mellbimbónk néha önálló életre kel .:) Főleg ha hideg az idő. Nos, a melltartó segít ezt eltakarni, arról nem beszélve, hogy ha nem viselsz melltartót nem biztos, hogy a pasik az arcodra tudnak majd figyelni beszéd közben! -Megvédi a bőröd a durvább anyagoktól. Pl ha egy kötött pulcsit viselsz, az a puha meleg hatás amit a bőröd többi része érez a pulcsi által, az nem biztos, hogy a melleidnek is jól esne. Sőt!
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!