Forrás:Pinterest

Vigyázz, mit veszel! Erre kell figyelned, ha turkálóban vásárolsz

Megosztom:

Főleg, ha vintage cuccokra vadászol…

Menő a turi

A divatvilág egyre gyorsabban váltogatja a trendeket, így az utóbbi években kialakult a fenntarthatóság iránya – vagyis a pontos ellenáram is, mely egyre inkább láthatóvá vált. A piacon megjelent a vintage holmik iránti kereslet, másnéven a kincsvadászat, és a turkálók népszerűsége is megnőtt. Megjelent a találás öröme is, mely fokozott eufóriát teremt a vásárlás során. Azonban ne kapkodjunk, alaposan át kell gondolnunk a vásárlást. Ezt szem előtt tartva most azt is eláruljuk, miket kell szem előtt tartani, mielőtt retro darabokat vásárolnánk be.

Egyre nagyobb trend a vintage vadászat.

Kulcsfontosságú az elemzés

A legfontosabb mindig a darab elemzése. Hogy néz ki? Milyen nyomat van rajta? Mit mond a sorozatszám? Helyesírási hibák vannak-e a kiszemelt holmin? Hogyan varrták a darabra a címkét? Ezt követően mindig össze kell hasonlítanunk ezeket a címkéket ugyanazon sor vagy gyűjtemény más darabjaival is, így gyorsabban észrevesszük, ha esetleg hamis lenne. A második szempont az anyag. Milyen anyagból készült, milyen a minősége? Ezután hozzuk meg a döntést.

MOST ÉRKEZETT  Erzsébet királynő soha nem viselné ezt az egy színt: Nyomós oka van rá

Ikonikusság

A keresett darabok gyakran összefüggenek azzal, hogy ki viseli vagy viselte őket. Ezért nézz utána kicsit a múltban. Tekintsd meg a régi kifutókat, és meríts ihletet a Pinterestről. Természetesen a szabály is az, hogy minél ritkább a darab, annál népszerűbb.

Ami mindig működik

A logómánia sose fog kimenni a divatból, ezért ha valami olyan retro cuccot találsz, amelyen szerepel a márka logója – jó állapotban, csapj le rá. Hidd el, ezekbe érdemes befektetned.

Hozzászólások
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!