Forrás:Pinterest

Tudtad? Ez történne veled, ha minden nap megennél egy mandarint

Megosztom:

Miután a mandarinok az év végén felkerülnek a szupermarketek polcaira, nem tudunk betelni velük. De vajon befolyásolja-e testünket, ha mindennap megeszünk belőle egyet? Megmondjuk.

Egészséges gyümölcsök

Vannak olyan típusú gyümölcsök és zöldségek, amelyeket nemcsak az ízük miatt tarrtunk szem előtt, hanem az egészséges életmód fenntartása érdekében is. Míg a mennyei sütőtököt automatikusan a halloween-nel és az ősszel kötjük össze, addig a mandarinról azonnal a téli időszak és a karácsony jut eszünkbe. Nem csoda, hogy a hideg évszak beköszöntével nem tudunk betelni a narancssárga gyümölccsel. De mi történik, ha naponta eszünk egy mandarint? Most kiderül.

A bőrünk ragyogni kezd

A mandarin rengeteg C-vitamint tartalmaz, amely segíti a bőrt az új kötőszövetek építésében. Emellett A-vitamint és szelént is biztosítanak, amelyek stimulálják a sejtek megújulását, és az arcbőrt frissebbé és fiatalosabbá teszik.

Megerősödik az immunrendszerünk és csontjaink

Az imént említett C-vitamin nemcsak a bőrnek, hanem az immunrendszerünknek is jót tesz. Megakadályozza a betegségek kialakulását és jobbá teszi a hangulatunkat is. A mandarin már a napi C-vitamin szükségletünk 43 százalékát fedezi, ezen kívül a citrusfélékben található kalcium is felszívódik a testünkben, és erősíti például a csontokat.

MOST ÉRKEZETT  Ezentúl te is többet káromkodsz majd: Hihetetlen hatásai van a csúnya beszédnek

Könnyebben fogyunk

A mandarin az ideális nasi – 100 gramm csak 50 kalóriát tartalmaz. Összehasonlításképpen: egy mindössze 40 grammos tejcsokoládé átlagosan már 214 kalóriát foglal magába. A héj alatti fehér bőrben megtalálható a nobiletin is, amelyet általában inkább eltávolítunk. Ez az anyag azonban fokozza a zsírégetést, ezáltal segíthet a fogyásban – írja a Cosmopolitan. Ezek után neked is a kedvenc téli gyümölcsöd lesz, ugye?

Hozzászólások
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!