Örök stílusikon: Ettől lett ennyire népszerű a Brigitte Bardot jelenség

Megosztom:

Még mindig meghatározó a divatban.

A színésznő mai napig hatással van a szépségtrendekre

A francia szépség aki ma már 86 éves, ma már visszavonultan él Franciországban férjével. Ma is csak úgy utalnak rá, hogy az Isteni BB. Ez vajon miért lehet? Ezt a kérdést próbáltuk körbejárni a tények ismeretében és a Vogue segítségével. 🙂

Itt még eredeti hajszínével:

Brigitte egy olyan korban volt fiatalsága erejében amikor lázadásnak számított egy erősebb smink is, és szőke hajával (eredetileg barna), barna őzike szemeivel és jellegzetes fekete szemfestésével ő volt a kor szépségideáljának megtestesítője.

Alapok

A színésznő Párizsban született és eredetileg balett táncos szeretett volna lenni. Egy francia színész/író/rendező fedezte őt fel, akihez később hozzá is ment. Kisebb szerepek után megkapta az “És Isten megteremti a nőt” c film főszerepét és ezzel beírta magát a klasszikus filmtörténelembe. Az amerikai filmiparban pedig a Kirk Douglessel közös filmjében figyeltek fel rá, ahol azonnal szexszimbólum lett belőle a férfiak (és nők) körében.

Olyan stílusérzéke volt, mint keveseknek, és mindig tudta mi áll jól neki. A 60-as években kirívónak számító öltözékeket is viselt sokszor, de soha nem volt közönséges hatása ezeknek az öltözékeknek. Ő úgy volt szexi, ahogyan nem sokan mások. Íme pár jellegzetes BB-s stílusjegy, amit még ma is nők milliói próbálnak utánozni.

Smink:

Bardot általában feketével húzta ki a szemét és cicás szemeket varázsolt magának. Ez a trend gyakorlatilag tőle ered.

Haj:

Hatalmas szőke hajzuhataga volt amit általában ki is hangsúlyozott.

Hajpántok és kiegészítők:

Minden hajviselet jól állt neki:

Szexi de nem közönséges:

Brigittében volt egyfajta báj, ami sugárzott belőle, még akkor is amikor nem volt túlöltözve.

A teste:

Csinos volt és se nem túl vékony, se nem vastag. Nőies és arányos. Maga a nagybetűs nő, ami bizony a mai szépségideálnak is megfelel.

Merész és bátor lázadó nő:

Brigitte előtt a 30-as, 40-es, 50-es években olyan színésznők voltak a kor szépségideáljai akik mindig jól fésültek, magassarkút viselnek, kifogástalan sminkjük volt, és sok ékszert viseltek, és ermészetesen azokba a korokba nem fért bele a meztelenség semmilyen formában. Brigitte ennek pont az ellentéte volt, és pont ezzel lett ideál és tűnt ki a tömegből. Sokszor szexin kócosnak hatott kiengedett hajával, fekete szemfestékével sem bajlódott sokat, sokszor mezítláb járkált, nem szerette az ékszereket, nem takargatta a testét, mert bikinit hordani, nem nagyon hordott magas sarkút.

A belebújós cipők, a kockás szoknyák és a balerina cipők divatja is tőle ered, mert ő hordott először ilyeneket és nem magas sarkú cipőket. Bardot sokkal inkább érdekelte a kényelem, mint a tökéletesség.

Erőlködés nélkül volt nőies:

A színésznő bárhova ment, utánafordultak. Elemi kisugárzása volt, és lett az újszerű nőideál.

Egyedi mosoly:

Brigittének volt egy apró rés az első fogainál, de őt ez nem zavarta. Ez is csak egy egyedi bájt adott hozzá.

Szóval a megtudottak függvényében kijelenthetjük, hogy Brigitte Bardot nélkül ma lehet nem lenne a cicás szemfestés, a kócos szexi haj, és a balerina cipő. A színésznő ma már állatvédő egyesületet hozott létre, Dél-Franciaországban él, nem színészkedik és méltósággal viseli a korát.

A színésznő így néz ki ma:

Hozzászólások
MOST ÉRKEZETT  Hiába múlt el negyven, ezt még mindig titkolja édesanyja előtt Leonardo DiCaprio
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!