Forrás:Pinterest

Van pozitív oldala – Mit tegyél ha szingli vagy karácsonykor?

Megosztom:

Segítünk, hogy túléld, és jobbnak lásd a dolgokat!

Sokan vannak ebben a cipőben, de lásd meg a pozitív oldalát is! Adunk tippeket, hogy mit tegyél és mit ne

A karácsony a szeretet ünnepe…Igen az. Ilyenkor együtt vannak a családok, a szerelmespárok, mindenki nagyon szereti a másikat. De mi a franc van akkor, ha úgy alakul az életed, hogy te egyedül maradsz? Hát valljuk be…a világ egyik legrosszabb érzése. Történetesen amikor ez a cikk születik, az írója is pont ebben a cipőben jár. Az ünnepi szezon előtt hirtelen vége lett a majdnem 3 éves párkapcsolatának. Természetesen ilyenkor hiába mond az ember vigasztaló dolgokat, közhelyeket, semmi sem segít igazán. Ilyenkor az emberre random rájönnek hirtelen sírógörcsök és nem tudja ezeket kontrollálni, mégha szeretné sem. Nagyon nehéz ilyenkor összeszedni magunkat, és tényleg úgy érezzük, itt a világ vége. És tényleg. Az addigi világunk gyakorlatilag véget ér és rohadtul tud fájni. Ilyenkor muszáj, hogy az ember kisírja magát és próbálja meggyászolni magában a dolgokat, de ez egy nagyon kemény időszak. Szakítani sem könnyű, de a szakított félnek lenni, talán még keményebb.

Akárhova néz, kapcsol vagy hallgat ilyenkor az ember, mindenhonnan özönlenek a karácsonyi reklámok, hirdetések, örömködések és ilyenkor még rosszabb. A legfontosabb, hogy ilyenkor ne nagyon legyünk egyedül, ha lehet. Tudnunk kell, hogy idővel tényleg minden jobb lesz, és a szívünk is megnyugszik majd. Addig pedig túlélünk. Talán ez a jó szó rá. Egy szakítás mindig olyan mintha meghalna valaki vagy valami. Mert ilyenkor meghal a kapcsolatunk, meghal a közös jövőképünk, az álmaink. Ezeket sajnos senki nem kerülheti el. Mindenki túlesik az élete során kapcsolati kríziseken és ezek sosem könnyűek. De mindig bízni kell. Sosem szabad feladni! Hinni kell, hogy igenis meglehet találni az egyedüllétben is a szépséget. Összeszedtünk pár tippet, hogy könnyebb legyen újra magadra találni, de ez tényleg nem lesz könnyű, tudjuk.

Ne légy egyedül!

-Segít ha amennyire tudod, ilyenkor barátokkal, a családoddal és számodra kedves emberekkel veszed körbe magad, hogy eltereljék a figyelmed a folytonos önsajnálatról. Meg kell gyászolni az elmúlt időszakot persze, de nem lehet, hogy csak erről szóljon innentől az életünk. Programokat kell szervezni, összeülni egy borozásra, vidám filmeket nézni a legjobb barátnőinkkel, pörgős dalokat hallgatni, és próbálni nem gondolni a szomorú dolgokra.

Work, work, work

MOST ÉRKEZETT  Itt a válasz: ennyi szex a normális

-Ahogy Rihanna is énekli, a munkaterápia is jó módszer lehet. Természetesen amikor nagyobb krízisen megyünk át az életünkben, akkor nagyon nehéz rendesen koncentrálni a munkánkra (és vannak helyzetek, amikor tényleg lehetetlen-ezt olyankor ki kell venni szabiként), de mégis meg kell próbálnunk összeszedni magunkat, és felkapni magunkat a földről. Ha a munkánkba temetkezünk és tényleg arra próbálunk koncentrálni ami a feladatunk, az nekünk is talán kicsit megkönnyíti a dolgunkat, mert nem hagy keseregni a sorsunkon.

A család az család

-Tudnod kell, hogy a közvetlen családod az, akikhez bármi történik az életedben, mindig fordulhatsz! Ők a te vígasztaló bizottságod ilyenkor, nyugodtan kisírhatod magad a vállukon, beszéljétek ki a dolgokat, de próbálj meg ne csak a negatívumokra koncentrálni. Anyukád, tesóid, apukád mindig meghallgatnak és önzetlenül szeretnek téged úgy ahogy vagy! Ezt ne feledd.

Ne légy mártír

-Ne keresd magadban a hibát! Az is egy folyamat része, hogy erős önmarcangolásba kezdünk, és kielemzünk mindent a közös múltunkban képkocka szerűen. Ilyenkor a legváratlanabb pillanatokban rohannak meg az emlékek, a vidám és rossz közös pillanatok, ez ilyenkor tényleg rossz, és nem lehet kivédeni sem. De ahhoz, hogy egy kapcsolat tönkremenjen, mindig két ember kell. A felek igenis kölcsönösen hibásak, és valószínűleg elcsúszott a kommunikáció köztük. Ilyenkor le kell szűrni a következtetéseket és a hibákat a múltból, és tudni kell, hogy legközelebb mit fogunk másképp csinálni.

Légy türelmes és adj időt

-Nincs 2 egyforma szerelem, és nem is érdemes hasonlítgatni. Az igazi szerelem mindig akkor toppan be az ember életébe, amikor nem várja és nem keresi görcsösen. Legalábbis ezt mondják. Lehet. Mindenesetre semmiképp sem szabad abba a hibába esnünk, hogy görcsösen tovább akarunk lépni, és azonnal találunk valaki mást. Azok a viszonyok sosem működnek tartósan,és nem is egészségesek, mert még a másikat keresed benne. Ez egyik részről sem egészséges. Hagyni kell, hogy leteljen egy időszak, amikor mi is újra önmagunkra találunk, és felszabadultak leszünk. Mert így lesz! 🙂

Hozzászólások
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!