Forrás:Pinterest

A gyémánt ékszerek története: Így lett a legértékesebb drágakő

Megosztom:

Mindannyian tudjuk, hogy a gyémánt a legdrágább, ha az ékszerekről van szó. De tudjuk, mikor használták fel először a divatiparban? Most elhoztuk a történetét!

India – ahol minden kezdődött

A gyémántok a világ minden táján találhatóak, azonban Indiában kezdődik a történetünk. Ennek az az oka, hogy az első gyémánt vélhetően ebből az országról származik. Akkoriban nem a szépségük vagy a tartósságuk miatt értékelték őket, hanem a fénytörés képessége miatt, hiszen ez ideálissá tette a talizmánok és dekorációk számára. Az idő múlásával a gyémántokat különböző kezdték el keresni: a sötét középkorban az emberek azt hitték, hogy a gyémántoknak gyógyászati ​​ereje van, így hamar gyógyászíti értékké vált.

Több mint 1000 évig csak Indiában léteztek gyémántok, és Kr. E. 327-ben Nagy Sándor, aki Macedon királya volt, az első gyémántokat Indiából hozta Európába. A gyémántokat ennek ellenére azonban csak évszázadokkal később kezdték beépíteni ékszerdarabokba. Ez először 1074-ben következett be, amikor egy magyar királynő koronáját a drágakövek díszítették. További háromszáz évnek kell eltelnie ahhoz, hogy lehetőség legyen a gyémántok természetes alakjának megfelelő hatékony kivágására, addig csak jól formázott gyémántokat használtak – az összes többit elvetették, mert senki sem tudta, hogyan kell őket megfelelően levágni. És ekkor még mindig nem tudták, mennyire értékes lesz a későbbiekben.

MOST ÉRKEZETT  Te is imádtad régen: Visszatér a 90-es évek kedvenc nyaklánca

A gyémánt evolúciója az ékszervilágban

Miután kidolgozták a gyémánt megfelelő módon történő kivágásának technikáját, a gyémánt helye az ékszerek világában gyorsan fejlődni kezdett. 1477-ben először kaptak gyémántgyűrűt eljegyzési gyűrűként. Burgundiai Mária megkapta a gyémántdarabot Maximilian osztrák főhercegtől, ezzel megkezdve azt a hagyományt, hogy egy férfi kérje meg a nő kezét. 

Bár India volt az egyetlen gyémántforrás évszázadok óta, és továbbra is az egyik legnépszerűbb bányászhely, azóta számos más forrást fedeztek fel, beleértve Dél-Afrikát és Ausztráliát. A gyémántokat ma főleg szépségük és presztízsük miatt értékelik, ezért használják őket ékszerekhez. A gyémántok örökkévalóságot képviselnek, és bár már nem úgy tekintenek rájuk, mint hogy megvédjék vagy meggyógyítsák őket, szilárdságuk a hűség üzenetét közvetíti, ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy ideális kő legyen az ékszerek számára – különösen, ha gyűrűkről van szó -írja a Leibish.

Hozzászólások
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!