Forrás: Pinterest

Bőrgyógyász rangsorolta a 3 legrosszabb testápolási hibát, amit elkövethetsz

Megosztom:

Itt a válasz, hogy hogyan és mikor használd.

A testápoló fontos lépés a bőrrutinunk kialakításakor. Segít a bőrnek csökkenteni az öregedést, valamint egyes bőrbetegségek kordában tartásában is fontos szerepe van. A Who What Wear újságírója megkeresett egy bőrgyógyászt, hogy megtudja, mire kell leginkább figyelni a testápoló használatával kapcsolatban.

Általánosságban elmondható, hogy a testápoló felvitelére vonatkozó irányelv meglehetősen egyszerű. “Azt javaslom, hogy testápolót naponta vigyék fel – mondta Naissan O. Wesley dermatológus. – A legjobb alkalom a fürdés vagy zuhanyozás után három-öt percen belül, hogy segítsen megtartani a nedvességet és helyreállítani a bőrt, amit szappan vagy tisztítószerek megzavarhattak.”

Legfontosabb hibák

Bár egyértelműnek tűnik, azért néhány hibát elkövethetünk.

Ne fukarkodj a termékkel. Természetesen nem kell az egész üveg tartalmát elkenni testeden, de nyugodtan vihetsz fel bőven.

Wesley kiemeli azt, hogy előfordul, hogy valaki testápolót tesz a felsőtestére, de megfeledkezik a lábáról. Ügyelj arra, hogy tested minden centiméterét hidratáld.

Nem mindig elég a hidratáló alkalmazása: Ez a bőr típustól vagy az igényektől függ. Összességében érdemes olyan terméket választani, ami olyan tápanyagokat, vitaminokat és összetevőket tartalmaz, amelyek egy ideig hidratálják a bőrt. “Inkább olyan testápolókat használok, amik természetes és kevesebb felesleges összetevőt tartalmaznak” – mondja Wesley. “Krémesebb vagy olajjal kevert verzió gyakran hosszabb hidratáló hatású, mint egy vékonyabb, vizesebb krém, amely csak elpárolog a bőr felszínéről. Hozzávalók, például shea vaj, hidegen sajtolt olajok, borágómag olaj és/vagy zsírsavak, mint például a keramidok, általában a legfontosabbak.”

MOST ÉRKEZETT  Forralt vörösbor a tél legforróbb hajszíne: Ha vörös a hajad, ki kell próbálnod

Bőr öregedés

“A bőr gyakran hajlamosabb ráncosnak tűnni, ha szárazabb” – magyarázza Wesley. “Így ugyanazok a fenti nedvességet fokozó összetevők a ráncok megjelenését is csökkentik. Ezenkívül a helyi antioxidánsok hasznosak lehetnek a nap- és környezeti károkból keletkező szabad gyökök helyreállításában, a peptid-összetevők pedig a kollagéntermelésben.”

Milyen gyakran?

Wesley szerint annyiszor alkalmazhatod, ameddig jó érzés. Az alkalmazás gyakorisága attól függ, hogy hol laksz, mert a hideg, száraz és szeles körülmények nagyobb nedvességtartalmat igényelhetnek. Egyéb tényezők közé tartozik a kemény víz és szappan, valamint egyes betegségek, például ekcéma vagy pajzsmirigy-rendellenesség, vagy a pattanásra való hajlamosság.

“Érett, száraz bőr esetén reggeli és esti alkalmazása lenne a megfelelő, különösen fürdés után” – tanácsolja.

Hozzászólások
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!