Mit nem illik a gyerek előtt? A szülői meztelenkedés hatásai

Megosztom:

Tabu vagy nem tabu?

Meddig lehet elmenni ebben a kérdésben?

Biztos mindenkinek vannak olyan gyerekkori emlékei amikor fel-felrémik benne, hogy a szüleit látta meztelenül otthon a lakásban. Csak olyan sima, élethelyzetekre gondolunk amikor öltözködünk, fürdünk, vagy csak csak strandoláshoz készülődünk. Érdekes belegondolni, hogy vajon mi az az életkor amikor már ezt nem illik a gyerek előtt csinálni?

Tudat alatt rögzül

Először is, nincs egy fix életkor, ez mindenkinél egyéni, de igaziból ahogy a gyerekünk elkezd a pubertás kor felé lépkedni, már nem igazán tanácsos meztelenkedni előtte. Sokszor ezek a látottak tudat alatt rögzülnek egy kisgyerekben is, és oké, hogy anyát és apát látja bennünk, de közben mégiscsak egy ruha nélküli női testet is, ami elraktározódik.

Arany középút

Természetesen, az sem jó ha prűdek vagyunk, és egyáltalán nem vagyunk természetesek ezzel a témával a gyerekünk közelében, mert akkor nem alakul ki a gyereknek mintája. Ill. mi is furcsán fogjuk érezni magunkat. Természetes, hogy az anyuka vagy az apuka együtt fürdik a gyerekével kiskorában. De kb meddig? A szoptatás idejéig mindenképp, de utána is lehet még, csak mérjük fel a helyzetet és ismerjük a saját porontyunkat annyira, hogy érezzük mikortól nem illik már, és húzzuk meg a saját intim zónánk határvonalát.

Ne várjuk meg, míg a gyerek szól

Ha túl sokáig mászkálunk előtte meztelenül, az egy idő után kellemetlen lehet, és ha esetleg mi nem vesszük észre, hogy a gyerekünk már abban a korban van, hogy ezt már tényleg nem kéne, akkor az nagyon kínos szituációkat tud okozni és ha esetleg a saját gyerekünk szól be, hogy anya/apa ne meztelenkedj már előttem, az elég ciki! 🙂 Az agyunk alapvetően a meztelenséget a szexualitással kapcsolja össze, ami a saját szüleink és gyerekienk esetében, nyilván nem egészséges, de mi hiszünk benne, hogy minden szülő érzi mikor jön el az intim szférák határa.

MOST ÉRKEZETT  Valóban szükség van-e rá és beszélhetünk -e ma már teljes női egyenjogúságról?

Kíváncsiság és minták

A gyerekek érdeklődőek és kíváncsiak, ez természetes dolog, és a szülei védelmezik és nyilván az anyuka is a saját testéből nyomta ki anno, de sokszor ezt a gyerek máshogy éli meg. Nagyjából azért 8 éves kortól kezdve már tanácsos egyedül fürödnie a lurkónknak, vagy a testvérével esetleg, de ahogy már írtuk, nincs erre egy konkrét évszám. Ha valakinek ez nagy problémát okoz, alternatíva lehet erre egyébként az ha amíg a gyerek fürdik a szülők nem másznak be vele a kádba, hanem ruhástul, a kád mellől figyelik és játszanak vele. Egyébként ha valaki direkt túl sokat és túl sokáig meztelenkedik a gyereke előtt, akkor a későbbiekben problémák merülhetnek fel a kamaszkor során a saját testképzavarával kapcsolatban vagy a későbbi párkapcsolatai során. Húzzunk egy határt, még időben. 😉

Hozzászólások
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!