Forrás: Pinterest

Porcelánt idéző sportcipőt készített az Adidas

Megosztom:

A kézzel festett darabba azonnal beleszerettünk.

Sárkány és virágminták

Ki mondta, hogy a porcelán csak étkészlethez használható? Az Adidas megmutatta, hogy a cipőknek is nagyon jól áll. A sportmárka együttműködött a német Meissen porcelántervező manufaktúrával, és létrehozott egy kézzel festett, bőrből és kerámiából készült ZX8000 futócipőt – írja a My Modern Met.com. A pompás, ZX8000 porcelánt a Meissen Krater Vase, egy történelmi kerámiadarab ihlette, amelyet Ernst August Leuteritz tervezett 1856-ban.

A porceláncipő az Adidas A-ZX sorozat része, ami művészekkel és tervezőkkel együttműködve készült. Meissen cipője különösen kidolgozott, valódi porcelándarabokat varrtak a cipő nyelvére és sarkára. A váza 130 különböző mintájából 15 található meg rajta, köztük színes virágminták és sárkánymotívumok. Minden elemet magasan képzett meisseni festőkből álló csapat festett kézzel, de még a tehetséges kézműveseknek is hat hónapig tartott a cipő elkészítése.

Jótékonykodás

“A gyártási folyamat nagyon bonyolult volt, és több mint egy évig tartott a termék elkészítése” – mondja Till Jagla, az Adidas globális energiaügyi vezetője. „A csapat megszállottja volt a tökéletességnek. Valójában ez a projekt tetszett a legjobban: a szeretet, a szenvedély és az odaadás elsöprő eredményhez vezettek.”

MOST ÉRKEZETT  Ezt a trükköt imádni fogod! Így alakítsd át a pólód menő tréningrucivá

A meisseni festőknek különös figyelmet kellett fordítaniuk a részletekre, mivel új, nagyobb kihívást jelentő anyaggal dolgoztak. Dr. Tillmann Blaschke, a Meissen vezérigazgatója kifejtette: „Ez különösen nagy kihívást jelentett, nem szabad hibázni, mivel a színek azonnal eláztatja a bőrt, így nem lehetséges a korrekció.”

A ZX8000 porcelán egyedülálló műalkotás, és elárverezték, a pénzből pedig New York-i fiatal művészek oktatását akarják támogatni. Bár az eredeti nem lehet a miénk, az Adidas dolgozik egy viselhető ZX8000 porcelán cipőn, amit közvetlenül a műalkotás ihletett.

Hozzászólások
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!