Forrás: Pinterest

Fogadd meg őket: 10 kapcsolati cél, ami erősíti szerelmet

Megosztom:

Minden a figyelmen alapszik.

Az emberi lények arra vannak bekötve, hogy intim kapcsolatokat akarjanak; szeretni és szeretve lenni. Akár hosszú távú kapcsolatban vagy, akár az új szerelem első csodálatos hónapjaiban, van néhány bevált gyakorlat, ami segíthet. Ezekkel a párkapcsolati célokkal kapcsolatos tippekkel a következő szintre léphettek és erősítheti a köteléketeket. És még akkor is, ha először nem működnek tökéletesen a számodra, remélhetőleg kiindulópontot jelenthetnek. Végül is a boldog kapcsolat titka gyakran nem más, mint csak egy kis erőfeszítés.

Feltétlenül kommunikálj

A kommunikáció az egyik legfontosabb, hogy erős legyen köztetek a kötelék. Az egyszerűtől kezdve a nagy beszélgetésekig minden, tudasd a partnereddel, hogy értékeled a véleményét. Az egészséges kapcsolat és az erős érzelmi kötelék szerves része, hogy beszéljetek az érzésekről – és hogy teret engedj nekik.

Megértés

Nem mindenki ugyanazt a szerelemnyelvet beszéli. Az erőfeszítések annak megértése érdekében, hogy megismerd a partnered által beszélt nyelvet, az egyik legjobb kapcsolati cél a kötelék erősítéséhez. Ez történhet úgy, hogy megtanulod olvasni a testbeszédét, vagy egyszerűen többet beszéltek és nyitottabbak vagytok – elmagyarázzátok a gondolatokat és érzéseket, amíg mindegyik nézőpont teljesen világos lesz. 

Hatékony érvelés

A vita, az érvelés minden kapcsolat normális és egészséges része. A legfontosabb az eredményesség és együttérzés szem előtt tartása. Kedvesen és szeretettel kell elmondanunk igazságunkat. Ha nem gondolod, hogy nyugodtan tudsz gondolkodni, mindenképpen szánj rá időt, hogy hidegebb fejjel is átgondold.

Prioritás

Sokszor elfoglaltak vagyunk. De mint minden fontos dolog az életben, az idő és a figyelem elengedhetetlen ahhoz, hogy tartóssá váljon egy párkapcsolat. Ahhoz, hogy erősödjön a kötelék, győződj meg arról, hogy a kapcsolatod elsőbbséget élvez. Úgy oszd be az időd, hogy mindig legyen a párodra.

Szánj időt magadra

Bár mindannyian annyi időt töltünk a partnerükkel, amennyit csak tudunk, fontos, hogy időt szánj magadra is. Amikor hobbijaidra és barátaidra koncentrálsz, a partneredtől külön töltött idő erősebbé teheti a köteléket. El kell különítened a „mi időt” és az „én időt”, megtalálva az egyensúlyt.

MOST ÉRKEZETT  Széthulló házasságok: Tényleg a nyitott kapcsolat lenne a kulcs?

Szórakozás

Azok a párok, akik még mindig szórakoznak és megnevettetik egymást, a legerősebb kötelékekkel rendelkeznek. Legyél néha szabad, próbálj ki új dolgokat, nézz vissza a régiekre, és ami a legfontosabb, érezd jól magad; a kapcsolatod is jobb lesz. 

Meghittség

Azok a párok, akik hetente legalább egyszer időt fordítanak az intimitásra, nagyobb megelégedésről számolnak be. Ha az életed zsúfolt, akkor se hagyd, hogy a spontaneitás hiánya elrettentsen az intim együttléttől. Az egészséges és kielégítő intim élet a szokásos „nászút fázison” túl azon kapcsolati célok közé tartozik, amelyet mindenképpen meg kell valósítanod, hogy erősödjön a kötelék.

Tervezzetek együtt

Ahogy haladunk az életben, mindannyian változunk. A kapcsolati célok is változnak, de ha összhangban áll a partneredével, akkor minden rendben. Szánj időt a heti beszélgetésre, hogyan érzitek magatokat.

Udvarolj, bókolj, ismerkedj

 Ha hosszú távú kapcsolatban vagy, akkor könnyű abbahagyni az udvarlást, bókolást. De amikor időt szánsz a randevúkra, emlékezz arra, milyen volt először. Legyen egy heti vagy havi kijelölt „randevú éjszaka”.

Legyél mellette

 Ha rossz dolgok történnek, fontos, hogy ott legyünk egymás mellett. Azzal, hogy empátiával viseltetsz a párod iránt, tudatod vele, hogy nyitott és kiszolgáltatott lehet melletted, te majd erős leszel helyette abban a pillanatban.

Hozzászólások
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!