Forrás:Pinterest

Ilyenkor érdemes szépülni: A legjobb napszak a bőrápoláshoz

Megosztom:

Kiderült, mikor szívódnak be a legjobban a kencéink.

Jó időzítés

Az egész testünk tulajdonképpen egy belső órát, az úgynevezett mesterórát követi. Az agy orrhídja mögött ül, ahol az idegsejtek gyűjteménye pontosan meghatározza, hogy mikor melyik anyagcsere funkció zajlik le a testben: az izom és a sejtek regenerálódásától az emésztésig és a bőr rendkívüli érzékenységéig. Hogy az idő mennyire befolyásolja a fizikai állapotot, három amerikai kronobiológus bizonyította számos tanulmányban, amelyekért megkapták a 2017. évi orvosi Nobel-díjat – írja a Madame. Tehát itt az ideje egy tökéletesen időzített ütemtervnek, amely most csodálatos frissítést nyújt szépségápolási szolgáltatásainknak.

Óra és bőrápolás

5 és 7 óra között

A test hőmérséklete ilyenkor emelkedik, és a test lassan áttér a regenerálódásról az ébredési fázisra. A hormontermelés, különösen a kortizol stresszhormon, szintén fokozódik. Ez befolyásolja a lipid anyagcserét és a vércukorszintet, és gyulladáscsökkentő hatása is van. Általánosságban elmondható, hogy a bőr ilyenkor felveszi a nap kihívásait: védelmet nyújt a nedvességvesztés, a szabad gyökök és a káros környezeti hatások ellen. Ezért ilyenkor érdemes bevetni a krémeket és szérumokat  A-, C- és E-vitaminnal, valamint hialuronsavval és tápláló jojobaolajjal.  A reggel ideális egy hálasztásra vagy bőrradirozásra is. Hosszú alvás után a szövet viszonylag érzéketlen, így  gond nélkül ledörzsölhetjük az elhalt hámsejteket.

MOST ÉRKEZETT  Az új szépségőrület: Egy éjszaka alatt megszabadulsz vele a ráncaidtól

Reggel 9 és 11 óra között

A test ebben a szakaszban fokozatosan növeli a vérkeringést, és a bőr nagyon jól felszívja a hatóanyagokat. Tehát ideális a testápolók és anticellulit termékek felkenésére.

Hozzászólások
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!