Forrás: Pinterest

Miért történik minden okkal? Itt van rá a válasz4 perc olvasási idő

Megosztom:

A kudarc és a veszteség elkerülhetetlen, de meg kell tanulni együtt élni vele.

Felkészít a jövőre

Felkészít arra, hogy mi fog jönni az életben. Nem élvezhetjük a siker örömét anélkül, hogy szenvednénk a vereség fájdalmától. Még akkor is, ha ezek olyan tragédiák, amik nem tőlünk függnek, okuk van – írja a Buzzaroundus.com.

Úgy érezhetjük, hogy nincs értelmük. Nem tudjuk megérteni, hogy miért hal meg valaki, vagy hagy el másért, esetleg miért omolhat össze egy vállalkozás. De miután ez a fájdalom eláraszt, lassan továbblépünk a jövő felé. Olyan dolgok kezdenek történni, amelyek nem történtek volna meg, ha nem szenvedtünk volna.

Erősebbé tesz

A kudarc, a tragédia és a vereség ellenállóbbá tesz. Nem akkor, amikor szenvedünk miatta, de az idő múlásával a hetek, hónapok vagy évek múlva. Lehet, hogy soha nem fogjuk túltenni magunkat az élet legnagyobb szívfájdalmain, de ez rendben van. Mert ez ellenállóbb emberré formál. Megkeményít a jövőre nézve.

A nehéz idők soha nem tartanak örökké, de a kemény emberek igen. Az életben kapott hegek emlékeztetnek arra, hogy honnan jöttünk, de nem feltétlenül kell meghatározniuk, hová tartunk. Keressük meg az élet egyszerű dolgainak szépségét, mert néha ez a legfontosabb. Végül megértjük majd, hogy nem minden áll az irányításunk alatt, és nem is kell, hogy így legyen. Egyszerűen nem tudjuk irányítani mindazt, ami történik az életben. De azt igen, hogyan reagálunk.

Új utakat tanít

Másképp nézzük a dolgokat miattuk, megtanuljuk más módon megközelíteni. Nehéz legyőzni a régi szokásokat. Itt nem a tragédiákról, hanem kudarcokról van szó, amelyekben szerepet játszottunk.

Segít elfogadni a tökéletlenséget

Gyakran nem fejlődünk, valójában inkább stagnálunk az életben. Vagyis addig, amíg valamilyen mély fájdalom vagy kudarc nem rúgja fel régi korlátozó viselkedési mintákat. Ekkor az élet igazi tanulságai nagy sebességgel csapódnak az arcunkba. Amikor azonban ez a mély és hirtelen kudarc bekövetkezik, ez felnyithatja a szemünket, hogy előrelépés van szükségünk.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!