Forrás: Pinterest

Ne dobd ki a palettád: Íme a legszuperebb sminkek rejtett szemhéjra

Megosztom:

Van remény, nem kell kidobnod a palettákat.

Rejtett szemhéjjal élni nem egyszerű, ha az ember szeretne egy szép sminket készíteni, de a munkája gyümölcsét alig látni. Ez a szitu nagyon bosszantó tud lenni, ezért az Ipsy segítségével hoztunk néhány tippet, hogy hogyan csináld.

Mi az a rejtett szemhéj?

Könnyű megállapítani, hogy neked is rejtett szemhéjad van-e. Ha nyitott szemmel egyenesen a tükörbe nézel, és a felső szemhéjad teljesen eltűnik, szempillasorod a szemgödröd felső részéhez ér vagy közel van hozzá, akkor rejtett szemhéjad van. Ha nem, akkor lehet egy másik fajta szemalakod van, például kerek, vagy mandula.

Smink tippek

Kezd a szemsminked egy szemhéj alapozóval vagy korrektorral. Ez nagyon fontos, mert segít a sminkednek, hogy tartós legyen, nem gyűrődik meg a festék és élénkebb is lesz.

Fontos, hogy ahogy sminkelsz egyenes előre nézz, vagy teljesen szemben legyen a tükör, ne lentebb, fentebb, vagy oldalra.

Tapintsd ki a homlokcsontod, és erre a területre vigyél fel egy világos, semleges színt, ami közel áll a bőröd árnyalatához. Körkörös mozdulatokkal használd az ecsetet. Ez a szín árnyékot fog adni a további színeknek.

A szemhéjad külső részére használj mélyebb színeket, de figyelj, hogy a középpontnál ne haladt beljebb.

Ugyanezt a mélyebb, sötétebb színt vidd fel az alsó szempillatövedre is, de csak a külső sarokba. Utána nézz felfelé, és ezzel a színnel árnyékold a szempillavonalad további részét.

MOST ÉRKEZETT  Ne szégyelld többé! Így emeld ki a szeplőid természetesen

Valamilyen világosabb színt vigyél fel a belső és középső részére a szemhéjadnak. Ez lehet matt vagy csillogós árnyalat is, amelyik neked jobban tetszik. Keverd össze a színeket, hogy szépen egybe olvadjanak, szép legyen az átmenet.

Ezután jöhet a spirál, és egy kis extra fény a szemzugba, érdemes valamilyen vízálló szemceruzát használni.

Egyéb tippek

Ha semmi mást nem csinálsz, csak a szempilláidra akarsz figyelmet fordítani, a spirál előtt érdemes szemceruzát is használni a felső soron. Ezzel dúsítani tudod a szempillád, nem kell végighúzni, elég csak ameddig a szempillák tartanak.

Használj valamilyen színt az alsó szempilla soron. Ha szintén nem akarsz teljes sminket, emeld ki az alsó vízvonalad valamilyen feltűnő színnel, ez is sokat fog dobni a megjelenéseden.

Ne állj meg a mélyítővonalnál, amikor sminkelsz, nyugodtan viheted tovább is a színeket egy vékony sávban, így látszani fog, amivel dolgoztál. A lényeg, hogy ne ragadj le a mozgó szemhéjadon.

Hozzászólások
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!