Ombre vagy Balayage: te tudod, mi a különbség?1 perc olvasási idő

Megosztom:

Segítünk, hogy eltudj igazodni a különböző hajfestési technikák közt!

Egyre több új név merül fel a piacon

A különböző hajfestési technikák most divatosabbak mint valaha, és már rég nem az egyhangú sima hajfestés tarol a fodrászszalonokban. Nézzük miket kérhetünk ma a fodrásztól. 🙂

Balayage

A balayage technika gyakorlatilag a melírozásnak egy változata amikor nem az egész hajat melírozzák, és ezáltal természetes szinte napszítta hatása lesz. A lenövés sem lesz olyan zavaró és a változás sem olyan drasztikus, de mégis jelentős. Általában a hajat a közepétől kezdik csíkozni a fodrászok.

Ombre

Az ombre az már a kész festésnek a neve, aminek a lényege, hogy a természetes hajszínünk fokozatosan felváltja egy kifakultabb, világosabb árnyalat, de végig a természetességre törekedve. Míg a balayage a festési technika neve, addig az ombre a már elkészült hajé.

Sombre

Gyakorlatilag az ombre testvére, csak itt még enyhébb a színátmenet. A sombre szó is a “soft ombre” kifejezésből ered.

Splashlight

Ennek a festésnek a lényege, hogy úgy néz ki,mintha épp rásütne a fény a hajadra és egy csíkban ott ki is fakítják. Ez azért még annyira nem népszerű, mint pl az ombre.

Tortoiseshell

Ez a festés kombinálja az ombrét, a balayagot és a barnaát és a szőkét. Így egy különleges keverék hajszín jön létre, ami mégis szép.

Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!