Honnan ered ez a vékony bugyi? A tanga története

Megosztom:

Erre tutira nem gondoltál.

A tanga és a popkultúra

A tangabugyi a mai napig megosztó a nők között, van aki csak arra esküszik szinte, van aki sosem hordja szívesen. A fazonja elég speciális, és tény, hogy van akinek nem kényelmes a fenékbe vágó bugyi, de az is tény, hogy a mai napig nagy igény van a tangákra és még mindig a szexis fehérneműk egyik kulcsdarabja. Nézzük, hogyan is alakult ki ez a bugyitípus. 🙂

Vissza az ősidőkbe

Nagyon régre, egészen az őskorig, Krisztus előtt 42 000-re kell visszamennünk a tangák eredetét kutatva, ugyanis akármilyen hihetetlen, a tangabugyi az őskori férfiaktól származik. Vadászás közben viselték ezt az alsőneműt, ami akkoriban szőrből, bundából és bőrből készült. Természetesen teljesen máshogy nézett ki mint egy mai tanga. Később Krisztus előtt 200-ban, az akkori Japán úszók is viselték , és Fundoshinak hívták.

1939-ben: megszületett az a tanga, ami a mai formájához már egészen közel áll! Hol máshol, mint New Yorkban, a Nagy Világ Vásáron mutatták be és az ünepségen fellépő táncosok is ezt viselték, de fellettek szólítva, hogy takarják el magukat.

1970-ig: a tangabugyi csak és kizárólag a sztriptízbárok viselete volt, és egészen addig nem törtek ki innen, amíg meg nem született a tangás bikini 1974-ben Rudi Gernreich tervező által.

MOST ÉRKEZETT  A világ legkényelmesebb tangája – Íme Jennifer Aniston kedvenc bugyija

A tanga az új kedvenc

Korai 90-es évek: A tanga viselete egyre népszerűbb Amerikában is, főleg azért mert praktikus, hogy nem látszik az anyag a vékonyabb nadrágok alatt.

Késő 90-es évek. :A tanga viselete trendi lett. Monica Lewinsky is azt nyilatkozta, hogy úgy csábította el az akkori elnököt Bill Clintont, hogy a tangája kilátszó részét “véletlenül” mutogatta neki. Ebben az időben történt az első Victoria’s Secret kifutós showja is, ahol a tanga szintén főszerepet kapott, meghozva ezzel a végső lökést a tanga futótűzszerű elterjedésének.

Korai 2000-es évek: a tangaeladás csúcson van. Mindenki ilyenben jár, a popsztároktól kezdve a bolti eladókig.

Hanyatlás vagy átmeneti szünet?

2010: a tangaeladások kezdenek visszaesni, a franciabugyiknak és a shortoknak átadva a helyet.

Jelen: A tanga újra töretlenül divatos, és bár megosztja helyét a franciabugyival, a kevésbé sok bőrt felfedő fazonokkal, egy-egy tangája tuti mindenkinek megbújik a fiókban.

Hozzászólások
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!