Forrás: Pinterest

Miért csalják meg az emberek a párjukat-A hét leggyakoribb indok

Megosztom:

Szakemberek mondták el az indokokat.

Az az általános gondolkodás, hogy az emberek azért csalják meg egymást, mert vagy a csalóval, vagy a kapcsolattal volt valami probléma. A csalás általában bizonytalanságból, elhanyagolásból, rutinszerűségből, megtört bizalomból vagy védelmi mechanizmusból fakad. Bizonyos esetekben mélyebben gyökerező, biológiai okai lehetnek – olvasható a Buzzaroundus cikkében.

Düh

Az emberek néha haragból vagy bosszúvágyból csalnak. Más szavakkal: „Megbántott, ezért én is bántani fogom” – ez gyakran a megtorló hűtlenség mögött meghúzódó gondolat.

A harag által motivált hűtlenség a bosszútól eltérő okokból is előfordulhat, ideértve a következőket:

  • csalódás egy kapcsolatban, amikor úgy tűnik, hogy a partnered nem ért meg téged vagy az igényeid
  • harag egy olyan partner iránt, aki nem sok időt áldoz a kapcsolatnak
  • és végül harag vagy csalódás egy vita után

Függetlenül a kiváltó októl, a harag erőteljes motivátorként hathat arra, hogy valaki mással bensőséges viszonyba kerülj.

Elmúló szerelem

Valakibe beleszerető üdítő érzés, de általában nem tart örökké. Amikor először szerelmes leszel, szenvedélyt, és izgalmat tapasztalhatsz. De ezen érzések intenzitása az idő múlásával általában elhalványul. Bizony létezik stabil, tartós szeretet, de olyan szenvedélyes, mint az elején volt nem igen.

Miután a pillangók eltűntek, előfordulhat, hogy azzal szembesülsz, hogy a szerelem valójában nincs is meg köztetek. Persze, ha szerelem nincs, még szeretet lehet, ez pedig megnehezítheti a kapcsolat elhagyását, ami barátságot, stabilitást és biztonságot ad. De ha romantikus szerelem nélkül maradunk egy kapcsolatban, az ahhoz a vágyhoz vezethet, hogy újra átéljük a szerelmet és hűtlenséget eredményez.

MOST ÉRKEZETT  Így ellenőrizd a melled, hogy van-e benne csomó

Lehetőség

Ha lehetőség adódik rá, valószínűbbé válik a hűtlenség. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki megteszi, akinek lehetősége van rá.

Képzeld el ezt a forgatókönyvet: Csalódott vagy egy vita miatt, alacsony az önértékelésed. Egy nap egy munkatárs, aki barátságos veled, elmondja, hogy nagyon vonzódik hozzád és találkozni akar veled. Ebben az esetben is kísértést érezhetsz.

Nem tud elköteleződni

Azok az emberek, akiknek nehézen megy az elköteleződés, bizonyos esetekben nagyobb eséllyel csalnak. Ráadásul az elköteleződés nem mindenkinek ugyanazt jelenti.

Nem összeérő igények

Előfordul, hogy az egyik vagy mindkét partner intimitás iránti igénye nem teljesül egy kapcsolatban. Sokan úgy döntenek, hogy kapcsolatban maradnak, gyakran abban reménykednek, hogy a dolgok javulni fognak, különösen, ha a kapcsolat egyébként kiteljesedik.

De a kielégítetlen igények frusztrációhoz vezethetnek, ami súlyosbodhat, ha a helyzet nem javul. Ez motivációt adhat arra, hogy ezeket az igényeket máshol kielégítsék.

Változatosság

Például valakit érdekelhetnek olyan szexpozíciók kipróbálása, amelyekkel a párja nem foglalkozik, még akkor is, ha egyébként jól illenek egymáshoz.

Alacsony önértékelés

Egy új emberrel való szexuális kapcsolat pozitív érzésekhez vezethet. Vonzónak, magabiztosnak vagy sikeresnek érezheted magad. Ezek az érzések pedig javítják az önértékelést. Más csodálatának megszerzése izgalmasnak tűnhet.

Hozzászólások
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!