Amiről igenis beszélni kell: (túl)súlyos társadalmi problémák

Megosztom:

Hol a kedvesség és a tolerancia?

Miért bántunk valakit a testsúlya miatt?

A túlsúlyosság problémája olyannyira érinti hazánkat, hogy az európai nemzetek közül mi vagyunk az egyik legelhízottabbak. Ez részben az isteni finom, de igencsak zsíros magyar konyhának köszönhető, másrészt a mozgásszegény életmódnak és a feleslegesen bevitt kalóriáknak. Minden 2. ember túlsúlyos itthon, és ezért is hihetetlen, hogy még mindig nagyon gyakran lehet találkozni erre vonatkozó bántó megjegyzésekkel és alpári sértegetésekkel, főleg az interneten.

Elhízni könnyű, kedvesnek lenni nehéz

Az elhízás népbetegség. És lassan a bunkóság is az sajnos. A túlsúlyosságnak is vannak fokozatai, de ezek az emberek még mindig általánosítva vannak, hogy “kövérek” és kész. Ilyenkor sosem gondol bele a többség, hogy a túlsúlyosságnak mennyiféle oka lehet? Nem ismerjük a másik életútját, de ítélkezni mindig könnyű. Okozhat túlsúlyt betegség is, magánéleti depresszió, egy születéskori probléma is, nem csak a mértéktelen evés miatt alakulhat ki.

Nézzünk magunkba

Az ember (főleg a mai modern ember), valamiért szeret sértegetni, beszólogatni, megalázni. Ez az egyik legkárosabb hozadéka a mai társadalmi szabadságnak, és az a csoport, akik ennek az egyik legerősebb és leggyakoribb módon van kitéve, az a túlsúllyal rendelkezők csoportja. Miért kell bántani valakit a súlya miatt? Miért nem segítünk inkább neki fogyni? Miért nem a jót látjuk meg az emberekben és miért mindig a rosszra fókuszálunk? 🙁 A túlsúlyból kőkemény akarattal, diétával, szakember segítségét is igénybe véve, tudatos étkezéssel le lehet faragni, de az emberi rosszindulatból és az életre megsebző szavakból nem.

MOST ÉRKEZETT  Miért csalják meg az emberek a párjukat-A hét leggyakoribb indok

Az is lehetséges, hogy aki elhízott, jól érzi magát a bőrében így, és esze ágában sincs lefogyni. Ilyenkor egy “jól irányzott” hirtelen sértéssel nagyon a lelkébe lehet tiporni az illetőnek, amik nagyon súlyos pszichés és önértékelési problémákat hagynak maguk után. Kövérnek lenni, ducinak, vagy molettnek, esetleg kórosan elhízottnak lenni nagy különbség. Az egészségünk a legfontosabb, és hogy saját magunk jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ne a társadalomnak akarjunk megfelelni, hanem magunknak. A kedvesség pedig jó lenne ha újra divatba jönne.

Hozzászólások
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!