Forrás:Pinterest

A baker boy szórakoztató története: Mitől olyan stílusosak a most ezek a sapkák?

Megosztom:

Az időtlen pékfiú kalapot nemrég fedezték fel Katie Holmes-on, Gigi Hadid-on és még több hírességen.

Baker boy

A baker boy sapkák már jó ideje léteznek. A hírhedt kalapot az 1910-es években hozták létre, és egy tucatnyi név alapján ismerjük őket, amelyek mind a fiatal férfiak helyzetéhez kapcsolódnak (a lapos sapka és az újságos sapka két másik). Ami ma már a divat alapdarabjának számít, egy szerény alkotás volt, amelyet elsősorban az európai munkásosztály férfi tagjai viseltek. A kalapot akaratlanul az osztálykülönbségek kiemelésére és a munkavállalói egyenruha létrehozására használták. A 20. század folyamán az egyszerű sapka számos átalakítását hozták létre, hogy megfeleljenek azoknak a magasabb osztályú férfiaknak a vágyainak is, akik érdeklődtek az olyan szabadidős tevékenységek iránt, int például golfozás és vezetéshez – és ehhez készült ruházat megszerzése volt a céljuk. Nyilvánvaló, hogy az első létrehozása követő néhány évben a baker boy sapka sokféle külsőt öltött, míg meg nem állt ott, ahol most van. 

A nők is elsajátították

A 21. századra a nők saját stílusukhoz illesztették a kalapot. A kiegészítő az előző évtizedekben a nők köreiben is nőtt – Brigitte Bardot rajongója volt a ’60 -as stílusnak – de ez a trend csak rövid ideig érvényesült. Teljesen eltért az eredeti felhasználásától, mivel az akkori kezdő popsztárok go-to kalapjává vált. A baker boy sapka itt be is bizonyította, hogy időtálló kialakítása alkalmazkodni tud bármely korszak stíluspreferenciáihoz.  Később a sapka az utcára és a nagy képernyőre került. A rajongók által kedvelt, Az ördög Pradát visel című filmben   Anne Hathaway stílusos divatasszisztensként lép ki számos ikonikus baker boy sapkában. A kalap nagy divattervezők szívét is meghódította, a Chanel, a Prada és a Saint Laurent elkészítették a trendi sapkát a saját verzióikban.

MOST ÉRKEZETT  A stylist megmondja, hogy mit viselj, ha elegánsan akarsz kinézni

Újra divat

Nem meglepő, hogy a baker boy sapkák ismét újjáélednek a divatban. Az eredetileg férfiak számára létrehozott stílus számos női ruha társaként jelent meg a kifutópályán az elmúlt években. Most pedig olyan sztárok is előszeretettel viselik, mint Gigi és Bella Hadid, Rosie Huntington-Whiteley és Katie Holmes. Magától értetődik, hogy a baker boy visszatér– írja a Lofficielusa..

Hozzászólások
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!