Mi szóltunk: ezeket a termékeket inkább ne használd az arcodon!

Megosztom:

Ezek a dolgok több rosszat tesznek, mint jót!

Egy kozmetikus tanácsai

Ha valakik, akkor a bőrgyógyászok igazán értenek ahhoz, hogy mik azok a termékek amik hatásosak a bőröd szépítése és ápolása szempontjából, és mik azok amiket felejts el. Hinni lehet nekik ha azt mondják, kerüld el a nedves törlőkendők használatát az arcodon, mert ők ebben dolgoznak, nap mint nap látják a bőr barátait és az ellenségeit is. Ezekre a termékekre hívták fel a figyelmünket, hogy ha lehet kerüljük el őket az arcunk kezelésekor.

Öntapadós maszkok

Ezekre a maszkokra mondják azt a kozmetikusok, hogy max. egy fotó erejéig mutat jól az instádon, amúgy a bőrödet tekintve sok hasznuk nincs, ellenben drágák és környezetszennyezőek.

Arctörlő kendők

Ezek helyett használj inkább micellás vizet, sminklemosót, de még a sima víz is jobb! Ezek a kendők olyan vegyszereket tartalmaznak amik kifejezetten rosszat tesznek a bőrödnek és a környezetre is szennyezőek.

Arcolajok

Az arcolajok csak nagyon száraz bőr esetén ajánlottak, de hosszú távon annak sem tesz túl jót. Az olajok magas koncentrációtartalmától a pórusok eltömődhetnek, a bőr kipirosodhat és bőrproblémák keletkezhetnek. Az olajokat csak nagyon kis mennyiségben érdemes becsempésznünk a szépségápolási rutinunkba, és a legjobb ha a hidratálókrémünkbe keverjük!

MOST ÉRKEZETT  Figyelj, mit eszel - A táplálékkiegészítőknek kellemetlen mellékhatása is lehet

Elektromos arctisztító eszközök

Hosszú távon nagyon rosszat tesznek a bőröd minőségének. Legyen szó egy elektromos arcmasszírozóról, akár a fogkeféről, vagy bármilyen szerkezetről, nem tesznek jót az arcunk érzékeny bőrének, és pont az ellenkező hatást fogjuk velük elérni, mint szeretnénk. 🙁

Pórustapaszok

A pórustapaszok használata nagyon vonzó az orrunkon, de inkább ne tegyük! Az erős tépés miatt ugyanis kis hajszálerek alakulhatnak ki ezen a vékony bőrfelületen és semmiképp nem tesz jót a bőrünknek ha így “megkínozzuk” ragasztásokkal. Idővel tartós bőrpírt és szárazságot is okozhatnak ezek a tapaszok.

Hozzászólások
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!