Egyre nagyobb mumus az öregedés, de miért félünk tőle?

Megosztom:

Miért nehéz manapság méltósággal öregedni?

Te is tartasz az öregedéstől?

Most olyan témát érintünk ami bevallva vagy titokban de egy kicsit mindenki egyik legnagyobb félelme. Az öregedés. Ez az amit tényleg senki nem kerülhet el, még JLo. sem. Na de akkor mégis miért vívunk szélmalomharcot a korral?

Természetes folyamat

Az öregedés természetes folyamat, ami testi és lelki változásokat is hoz majd magával az idő folyamán és tényleg SENKI nem kerülheti el. Természetesen nagyrészt a genetikánknak is köszönhető ahogy öregszünk, de az életmódunk. táplálkozásunk is nagymértékben befolyásolja azt. Nem akarunk most közhelyeket puffogtatni, de tényleg fontos tényezők ezek és a mozgás is kiemelendő. A testünk nem fiatalon, hanem pont, hogy idősebb korára ér el abba az állapotba, amikor mint egy térkép úgy lehet majd róluunk olvasni, hogy milyen életmódot folytattunk fiatalon. Nagyon fontos lenne, hogy a média fiatalságkultusza ellenére mindenki tudatosítsa magában, hogy a ráncok lassan jönni fognak, bármit is ken az arcára, mert a szövetek elöregednek. Csökkenteni, késlelteni lehet őket, de elkerülni nem. A bőrünk megfog ereszkedni, a hajunk őszülni fog-ezt jó lenne kihúzni pedig:D-, a sejtjeink cserélődni fognak. Sajnos az immunrendszerünk is gyengülni fog idővel és egy -egy sérülésből is sokkal nehezebben fogunk felgyógyulni.

Tudunk tenni a fittségért!

Az agyunk fittentartásáért tehetünk, ne lustuljunk el, gondolkodjunk. Tanuljunk egy új nyelvet, olvassunk sokat-ezt fiatalon is!-, fejtsünk keresztrejtvényt, ami jól esik! Ha elfogadjuk a korunkat, az is elfogad majd minket.:) Mondják, hogy a kor csak egy szám, és en ebben valóban hiszek. Annyi vagy, ahány évesnek érzed magad a lelkedben. Hidd el, ez a harmónia előbb-utóbb a külsődőn is tükröződni fog. Mégis sokan vannak akik egyszerűen nem tudják elfogadni, hogy testük öregszik. Kétségbeesetten próbálnak fiatalok maradni és néha túlzásba esnek és úgy öltöznek ami a koruknak már nem megfelelő. Vagy plasztikai műtétről plasztikai műtétre járnak, állandóan botoxoltatnak, és zsírleszívásra járnak. Ez az időskori lázadás. De ezekben az esetekben nem veszik észre, hogy néha esetleg nevetség tárgya lesz a külsejük, pont a megszállott fiatalsághajszolás miatt. Tudni kell méltóággal viselni a korunkat, és ha faiatalon sokat nevettünk vagy grismaszoltunk, azt el kell fogadni, hogy nyomot fog hagyni az arcunkon. De gondoljunk csak vissza azokra a vidám pillanatokra! Elcserélnénk csak azért az igazán boldog pillanatainkat, hogy kevesebb ráncunk legyen 70 éévesen? Naugye, hogy nem.

MOST ÉRKEZETT  Megvásárolható pénzen a boldogság? Ezt mondják a kutatók

Hozzászólások
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!