Forrás:Instagram/hotspotceleb

A Fekete Özvegy bosszúja: A Gucci birodalom utolsó örökösének tragikus szerelme11 perc olvasási idő

Megosztom:

Amikor a gyönyörű Patricia Reggiani feleségül ment Maurizio Gucci-hoz, Olaszország egyik legkiemelkedőbb párjává váltak. De egy idő után a mese véget ért, Gucci megcsalta, ő pedig a kegyetlen bosszú mellett döntött. A divatvilág legtragikusabb szerelmi történetét meséljük most el.

Szerelem és tragédia

“Patrizia, miért béreltél fel egy gyilkost Maurizio Gucci meggyilkolásához? Miért nem lőtted le te magad? ” – kérdezték egy interjúban az olasz Patrizia Reggianit. “Rossz a látásom, nem akartam kihagyni” – válaszolta a nő. Példátlan tárgyalásra került sor a 20. század végén, és továbbra is az egyik leghíresebb tragédia a divatvilágban. Szerelem, árulás, féltékenység, gyilkosság – a gyönyörű Patrizia Reggiani és a Gucci-birodalom utolsó örököse közötti kapcsolat sztorija könnyen felidézi a detektívregények cselekményét. A nőt 26 évre ítélték, és a börtönből való szabadulása után máig kényelmesen, gazdagságban él, illetve egy nagy ékszercégben dolgozik. De egy forró fejű, és féltékeny nő, aki úgy döntött, hogy megtesz egy ilyen szörnyű lépést, és miért él most szinte olyan luxusban, mint korábban?

A megismerkedés

Korunk egyik legnagyobb márkája a családi vállalkozásra épül. Igaz, a 20. század végén még nem volt annyira sikeres mint most. A cég kézről kézre haladt – a testvér megkapta a bátyjától az üzletet, a fiú pedig kész volt beperelni apját. Úgy tűnik, Maurizio Gucci, a híres alapító Guccio Gucci unokája volt a legszerencsétlenebb a vezetői szerepre pályázók között, ám több személyiségbeli változás után váratlanul ő vette át a márka irányítását. Igaz, sikeres üzleti döntések sora után mégis nyugdíjba kellett vonulnia, és el kellett adnia az üzletrészét, ennek ellenére kényelmes létet biztosított saját maga számára. Maurizio magánéletében azonban látszólag minden sokkal jobban és könnyebben ment ment. Még fiatalon beleszeretett Patrizia Reggianiba, a firenzei szépség akkor volt 22 éves. Népszerű volt, és kísértetiesen hasonlított Elizabeth Taylorra, és hozzá hasonlóan imádta a luxusékszereket is. “Egy partin találkoztam Maurizióval, és őrülten belém szeretett. Érdekes és más voltam ”- mondta Patricia egy interjúban. Abban az időben Reggiani-nak voltak más udvarlói is, de a fiatal Gucci különösen kitartó és határozott volt. A fiatal férfi rokonai nem örültek a románcnak, Patrizia kétes származású volt számukra, és azt sem nézték jó szemmel, hogy a nő nem akart dolgozni. Maurizio szerelmi kapcsolatát azonban senki nem vette komolyan – egészen addig, míg az be nem jelentette házassági szándékát. Patrizia és Maurizio esküvőjére 1972-ben került sor, amikor 24 évesek voltak – és a pár majdnem 18 évig voltak házasok. A frigyből a párnak két lánya is született, Alessandra és Allegra. “Maurizio nyugodtnak érezte magát velem. Szórakoztunk, egy csapat voltunk ”- mondja Reggiani. Drága ingatlanok, fényűző partik, magánszigetekre való utazás – a család kényelmesen élt, nem sajnálva a pénzt a pazarló Patrizia szórakoztatására – amíg Gucci és Reggiani idillje szerelmi háromszöggé nem vált.

Amikor minden rosszra fordult

Reggiani szerint a kapcsolat Rodolfo Gucci 1983-as halála után kezdett felbomlani, amikor Maurizio megörökölte apja Gucci-részvényeinek 50% -át. “Maurizio megőrült. Előtte minden Gucci kérdésben a fő tanácsadója voltam. De a legjobb akart lenni, és nem hallgatott rám” – mondta Reggiani. 1985-ben a boldog házasságnak vége szakadt: Maurizio viszonyt kezdett egy fiatalabb nővel, Paola Franchival. A Gucci örökös azt tervezte, hogy elhagyja feleségét és gyermekeit, Patrizia pedig dühös volt – és egy dühös olasz nő nem tud megbocsátani ilyesmit. A házastársak közötti válást csak hat évvel később tették hivatalossá, a bíróság évi 860 000 dollár összeget állapított meg tartásdíjnak – ám ez az összeg Patrizia számára megalázóan kevésnek tűnt, a régi luxusélet fenntartása ezzel a pénzzel nem lett volna olyan egyszerű. A fiatalabb nőre való féltékenység mellett Patriziának egyéb okai is voltak az aggodalomra, ha Maurizio második házasságról úgy dönt, akkor a halála után a lányoknak osztozniuk kell az örökségen az új feleséggel (és talán még más gyerekekkel is) ). Patrizia nem akart ilyen jövőt magának és gyermekeinek, és egy radikális lépés mellett döntött. 

A nő, aki bosszút állt

Az olasz sajtóban sokáig terjedtek olyan pletykák, miszerint Patriziában egy szeánsz után jelentek meg a hűtlen házastársa meggyilkolásának gondolatai – állítólag ezt a döntést gonosz szellemek váltották ki. Így vagy úgy, de Paola Franca és Maurizio Gucci esetleges esküvőjének híre után a dühös volt feleség úgy dönt, hogy véget vet hűtlen férje életének. Segítségért a gyilkosság megszervezésében barátjához, Giuseppinga Auriemme-hez fordult, aki három cinkost alkalmazott: Ivano Savionit, Orazio Cikalat és Benedetto Ceraulut. Mindez Patriziának 350 000 dollárba került. 1997-ben Maurizio Guccit az irodája küszöbén ölték meg, és Giuseppe Honorato, a portás tanúja volt a tragédiának. “Gucci úr épp több magazinnal érkezett, és jó reggelt kívánt. Aztán megláttam egy kezet. Gyönyörű, tiszta kéz volt, és pisztolyt tartott. A gyilkos több lövést adott Gucci hátába, amikor az elindult a lépcsőn, és azonnal összeesett. Azt hittem, ez egy vicc. Aztán a bérgyilkos meglátott. Újra felemelte a pisztolyát, és még kétszer lőtt. Milyen szégyen, gondoltam. Így halok meg” – emlékezett vissza az alkalmazott egy interjúban. Honorato nem emlékezett arra, hogyan jutott el az előcsarnokig, miután kétszer karon lőtték, de ott ült, amíg a rendőrség meg nem érkezett. “Mr. Gucci fejét fogtam. A karjaimban halt meg ”- emlékezett vissza. A nagy horderejű gyilkosság egész Olaszországot megrázta, de a tragédia első gyanúsítottjai a maffia emberei voltak. Később azonban azonosították az elkövetőket…

A fekete özvegy tárgyalása

Giuseppina Auriemma, az egykori legjobb barát bevallotta a merénylet megszervezését, és a tárgyaláson elmondta, hogy Patrizia nem bírta elviselni azt a gondolatot, hogy egy másik nő lép a helyébe – és ezzel egyidejűleg elveszi a hatalmát, státuszát és pénzét, ami előtte nála volt. “Patrizia üldözött minket” – mondta a Gucci új szerelme, Paola Franchi. Maurizio körében mindig voltak kémjei, és mindent tudott a terveinkről, az ügyleteinkről, mindenről. Sokszor telefonált, sértegette és megfenyegette, hogy megöli. Ha Gucci nem válaszolt Reggiani hívásaira, szalagon küldött üzeneteket, mondván, hogy ő egy szörnyeteg, amiért megfeledkezett róla és lányaikról, és figyelmeztette, hogy a pokol még várat magára – számolt be róla az új barátnő. A bíróságon Reggiani elismerte, hogy mintegy 200 000 fontot fizetett Auremmának, de tagadta, hogy a gyilkosságért ő felelne, azt állítva, hogy barátja szervezte a gyilkosságot, és megfenyegette, hogy felnyomja, ha nem fizet. “De minden pénzt megért” – tette hozzá Reggiani, így képtelen volt segíteni magán. Bár a volt feleség tagadta bűnösségét, a gyilkosságban érintett mind az öt embert bűnösnek találták, és a gyilkost életfogytig tartó börtönre ítélték.

A fekete özvegy gondtalan élete

Reggianit eredetileg 26 évre ítélték, de a fellebbezése után a büntetést 18 évre csökkentették. A feltételes szabadlábra helyezéshez azonban munkát kellett vállalnia. Mint olasz újságírók írták, elutasította az első szabadon bocsátási ajánlatot – maga az álláskeresés ötlete borzasztotta el. “Soha életemben nem dolgoztam, és nem most fogom elkezdeni” – mondta ügyvédjének. Később azonban mégis beleegyezett, és 2014-ben tanácsadóként dolgozott a milánói Bozart ékszercégnél – végül is az ékszerek voltak az igazi szenvedélyei, és képes volt ilyen kompromisszumot kötni. A szabadulása után a nyilvánosságot különösen érdekelte, hogy Patrizia mit fog kezdeni az életével – és úgy tűnik, senki sem lepődött meg azon, hogy Reggiani listáján az egyik első dolog a Via Montenapoleone-i bevásárlóút volt. Az elbűvölő szemüvegben és luxus ékszerekben shoppingoló “Lady Gucci” ugyanaz maradt, mint a börtön előtt. Reggianit az elítélése után, az újságírók “fekete özvegynek” nevezték el, és kötelezték a volt portásnak és a tragédia véletlen áldozatának, Giuseppe Honorato-nak 142 000 font kártérítés megfizetésére. A Gucci lányok, akik mindig is különös vonzalommal voltak édesanyjuk iránt, Maurizio Gucci millióit, valamint egy jachtot és ingatlanokat örököltek New Yorkban, St. Moritzban és Milánóban. Maga Reggiani csődöt mondott. “Ha újra láthatnám Mauriziót, elmondanám neki, hogy szeretem, mert ő az a személy, aki a legtöbbet jelentette nekem az életben” – mondta egy későbbi interjúban Patrizia. Arra a kérdésre, hogy szerinte mit kapna válaszként, nyugodtan válaszolt. “Azt hiszem, azt mondaná, hogy az érzés nem volt kölcsönös” – írja a MarieClaire.

Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!