Forrás: Pinterest

Gyereknevelés okosan: használd a pozitív visszajelzést2 perc olvasási idő

Megosztom:

Így sokkal könnyebb lesz.

A gyereknevelés egy nehéz, embert próbáló feladat, ami rengeteg időt és energiát emészt fel. Sokszor pedig könnyen a felnőttek idegein táncolnak a hisztiző gyerekek. A pszichológus szerint a legjobb módszer a gyerekek nevelésére a pozitív megerősítés – írja a Popsugar.

Dicsérj

A jó magatartás megerősítése érdekében Dr. David Grodberg pszichológus arra ösztönzi a szülőket, hogy hozzanak létre három dicséret típust, ami három cselekvést foglal magában: Mutass lelkesedést, mutasd be konkrétan, mit dicsérsz, és adj hozzá egy nem verbális jelet, például egy pacsit vagy egy ölelést.

Ahogy a gyerekek öregszenek, fontos, hogy dicséretedet a gyermek fejlődési igényeinek és a fokozott autonómiának megfelelően alakítsd. Például a lelkesedés kissé elcsitulhat, és a nem verbális jel finom arckifejezésekké alakulhat át.

Összpontosíts a pozitív viselkedésre

Túl gyakori, hogy a felnőttek azt mondják a gyerekeknek, hogy „hagyjanak abba” valamit. Ahelyett, hogy “ne kiabálj a nővéreddel!” mondd inkább azt: „próbálj meg nyugodt hangon beszélni”, majd dicsérd meg, amint megteszi. Ez különösen fontos, mert amikor a gyerekek felnőnek, önállóbbá és öntudatosabbá válnak. 

Nyugalom

Legyél jó példaképe gyermekednek a fejlődése minden szakaszában. Ezekben a nehéz időkben minden eddiginél fontosabb, hogy a szülők vigyázzanak magukra és kezeljék saját stresszszintjüket. Talán mégiscsak egészségesebb, ha jobb szülő helyett boldogabb szülők vagyunk?
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!