Forrás:Pinterest

Mi az egészségesebb a bőr számára: A szérum, vagy a krém?4 perc olvasási idő

Megosztom:

Tudom, hogy mindkét termék tápanyagot tartalmaz és erőteljes öregedésgátló hatásuk van. De még mindig nem teljesen világos a használatuk, mivel különböző funkciókat látnak el. Mi a legjobb választás a mindennapi bőrápoláshoz és miért?

Krém vagy szérum?

Köztudott, hogy a krémek  elengedhetetlen termékek az arcbőrünk ápolásához, ezzel már kislány korunkban is tisztában vagyunk, hiszen látjuk ahogy anyukánk gondosan kenegeti az arcát. Ezeknek a termékeknek a fő feladata, hogy megvédjék a bőrünket a környezeti tényezőktől: az UV sugaraktól, fagytól, száraz vagy hideg széltől és még sok mástól. A krémek különböző textúrájúak lehetnek, amelyet a bőr típusától függően választunk ki. A krémek fő funkciója a védelem, egyfajta “ruhaként” működnek a bőrünkön. A védő funkcióval együtt számos más feladatot is ellátnak: hidratálnak, táplálnak, az életkorral összefüggő változásokon dolgoznak, és javítják a bőrhibákat. Ezzel szemben a szérumok nagy koncentrációban tartalmaznak hatóanyagokat. Összetételük és különleges textúrájuk segíti a hatóanyagok behatolását a bőr mélyebb rétegeibe, és egyes esetekben eljutnak a dermiszbe is. A szérumok erősen koncentrált összetételűek, amelyek tartalmazhatnak vitaminokat, savakat, növényi kivonatokat, peptideket. Az eszköz aktívan és gyorsan megoldanak egy vagy több szűk feladatot: intenzíven hidratálják a bőrt, szűkítik a pórusokat, megszüntetik a kiütéseket, világosítják a pigmentációt, megnyugtatja a bőrt, egészséges arcszínt varázsolnak, erősítik az erek falát – írja a MarieClaire.

Az öregedésgátló szérumok különösen népszerűek a nők körében. A hialuronsav, a gyümölcssavak és a növényi kivonatok magas koncentrációja miatt hatékonyan hatnak a bőrre. Mivel a termék aktívabban behatol a bőrbe, nagyon rövid idő után láthatjuk az eredményt. A szérum hatékony, bár drága. Az ára persze sok tényezőtől függ, és a következőkből áll: összetétel (vannak olcsó alkatrészek, vannak drágábbak), csomagolás, márka ismertség és egyéb tényezők. Miután kipróbáltuk a szérumot, vitathatatlan, hogy igazi csodákat művel a bőrrel. Az eszköz azért is jó, mert megszakítás nélkül használható, évszaktól és feladattól függően változik. Jobb a szérum segítségét igénybe venni azokban az időszakokban, amikor a bőrnek elsősorban ápolásra van szüksége, például ősszel vagy tavasszal.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!