Forrás:Instagram/karlknoximages

Gianni Versace meggyilkolása: a divatvilág legtitokzatosabb bűncselekményének története10 perc olvasási idő

Megosztom:

Több mint 20 évvel ezelőtt megtörtént a divatvilág egyik leghíresebb bűncselekménye: Gianni Versace-t saját kastélyának tornácán gyilkolták meg. Mi késztette Andrew Cunanan-t erre, és miért nem akadt sokáig a rendőrség a sorozatbűnöző nyomára?

Vitatott bűncselekmény

“Nem vagyok biztos benne, hogy valaha is megtudjuk a válaszokat” – mondta Richard Borrero, a Miami rendőrfőkapitánya nem sokkal a gyilkosság után, és majdnem negyed évszázaddal később a mondata még mindig igaz. A divat történelmének egyik legszenzációsabb, legbeszéltebb, leghangosabb és legmocskosabb esete még mindig több kérdést tartalmaz, mint választ. Most eláruljuk a legfontosabb és legvitatottabb a bűncselekmény motívumait, amelyekben a nyomozás még most sem biztos.

Versace utolsó napja

1997. július 15-én reggel 6 órakor felkelt az egyik legnagyobb divatbirodalom 50 éves alapítója. Felhívta Milánt, befejezte a munkát, majd kisétált a kúriájából, és a Hírek Kávézóba indult, ami csak három háztömbnyire az otthonától. South Beach-en a helyiek által “a város nem hivatalos polgármesterének” becézett tervező öt évig elvonultan élt, de azon a sorsdöntő napon Versace kivételesen maga ment kávézni, pedig általában az asszisztensére bízta ezt a feladatot. A kávézó tulajdonosa, akihez tartott, elmondta, hogy Gianni óvatosnak tűnt aznap. Elsétált a bejárat mellett és körözött -mintha tudta volna, hogy figyelik. Magával hozva a helyi újságot, az és a fényűző kúriájába tartott egy 15 tömbös útszakaszon, amelyet tekintélyes Art Deco szállodák és lenyűgöző kúriák töltöttek meg. Itt ért véget Gianni élete – közvetlenül a Casa Casuarina villájának bejáratánál, amely a sajátja volt. Megmászott öt márványlépcsőn, és bedugta a kulcsot a vaskapu zárjába. Abban a pillanatban a 27 éves amerikai Andrew Cunenan – aki egy sorozatgyilkos volt, kétszer lelőtte Gianni Versace-t, és lopott rendszámú autóval elhajtott. Gianni barátja, Antonio D’Amico és a Lazzaro kúria ügyvezetője épp ekkor ültek le reggelizni a verandára. A lövéseket hallva kirohantak az utcára, és egy élettelen testet találtak. Giannit már nem tudták megmenteni – halálát a közeli Jackson Emlékkórházban erősítették meg, gyilkosa pedig tanúk nélkül csendesen eltűnt.

Ki az a Andrew Cunanan?

Andrew Cunanan San Diegóban született egy középosztálybeli családban, és négy gyermek közül a legfiatalabb volt. Apja tőzsdeügynök, anyja háziasszony, aki állítólag mentális betegségekben szenvedett. 12 éves korától a Cunanan efy elit püspöki iskolába járt La Jolla-ban. Nem volt elég pénzük mindenre, és a szülők elzálogosították házukat, hogy kifizessék legfiatalabb gyermekük tandíját egy magániskolára. Kyunenen nem hirdette szerény származását, és azt mondta az osztálytársainak, hogy kiváltságos (sőt királyi) családba született. A középiskolában nem rejtette véka alá homoszexuális irányultságát, és megpróbálta egy gazdag családból származó gondtalan rosszfiú képét megalkotni.  Annak ellenére, hogy Cunanan magas IQ-val rendelkezik (állítólag 147-es, ami statisztikailag magasabb, mint az Egyesült Államok lakosságának többségének) nem büszkélkedhetett jó osztályzatokkal. Miután befejezte a középiskolát, beiratkozott a Kaliforniai Egyetemre San Diego-ba, de gyorsan kibukott, és kapcsolatokat kezdett kiépíteni olyan gazdag idősekkel, akik fizették bérleti díját, ruházatát, klubpartit és egyéb kiadásait. Bájos fiatalember volt, aki tudta, hogyan kell manipulálni az embereket, és széles körben ismert volt a meleg közösségben. Cunanan 1997 áprilisában, hónapokkal a végső merénylete előtt hagyta el Kaliforniát, és egyirányú jegyet vásárolt Minneapolisba, állítólag két barátjával “egy vállalkozást kellett fellendíteniük”. Ezek a barátok Jeff Trail, az Öböl-háború veteránja és David Madson sikeres építész voltak, utóbbical Kyunenan egy ideig randevúzott. Ők lettek a könyörtelen sorozatgyilkos első áldozatai. 
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!