Forrás: Pinterest

Dühöngenél? Így kezeld a haragod3 perc olvasási idő

Megosztom:

Ne veszítsd el a fejed!

Mint valószínűleg a legtöbben már átéltük, amikor mérgesek vagyunk, olyan dolgokat tehetünk, amik nem pontosan tükrözik azt, hogy kik is vagyunk valójában. Lehet, hogy logikusnak hisszük a gondolkodásmódunk, de a valóságban teljesen irracionális. Mint egy részeg ember, aki nem tudja, mikor van ideje abbahagyni, a harag akadályozza ítélőképességét, és nem tudjuk tudomásul venni a történéseket – írja a Psychology Today. A harag sokszor késztet arra, hogy mondj és esetleg olyat tegyél, amit később megbánsz. Ellentétben azzal, amit egyesek gondolnak, nem késztet senkit igazmondásra.  

A harag kezelés tanulsága

Amikor az emberek haraggal reagálnak a helyzetekre, általában több van mögötte. Leginkább félelem, hogy megsérülnek, hogy nem tudnak kiállni önmagukért, vagy igazságtalan dolgoktól tartanak. Ezek mind érthető érzések.  Mivel a harag agresszivitáshoz vezethet, elengedhetetlen, hogy használd a racionális elméd, amikor dühösnek érzed magad. A cél az, hogy megtanuld, hogyan kell önnyugtatni és önszabályozni, dolgozni a dühöt tápláló szorongáson és negatív érzéseken. Hogy önmagad lebeszéld róla. 

Fontos megjegyezni, hogy a harag normális emberi érzelem, és ha kezelik és megfelelően fejezik ki, akkor nem jelent problémát. Csak akkor gond, ha valaki elveszíti magát benne. Lehet, hogy megbántottnak, rémültnek, csalódottnak, aggódónak, zavartnak vagy frusztráltnak érzed magad, és ezeket az érzelmeket harag formájában fejezed ki. Amikor önmagunkba nézünk, láthatjuk, mi áll valójában a dühünk mögött. És megtanulhatjuk másként kifejezni, ha elfogadjuk, hogy rendben van kiszolgáltatottnak lenni.  

Néhány tipp a kezelésére

Ismerd fel haragod kiváltó okait, például konkrét megjegyzéseket, családtagokat, barátokat vagy olyan helyeket, amelyek általában idegesítenek. Próbálj meg belehelyezkedni a másik ember nézőpontjába, és megérteni őt.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!