Forrás: Pinterest

Pezsdítsd fel a szexuális életed ezekkel Kegel gyakorlatokkal4 perc olvasási idő

Megosztom:

Így lehet jobb a szex.

Egy korábbi cikkünkben már kitértünk a gésa golyó előnyeire és használatára. Most mutatunk néhány gyakorlatot, amivel erősítheted a hüvely és a medence izomzatát, aminek rengeteg előnye van. Erősíti a medencédet, a csípődet, segíthet a vizelettartási problémákon, de a hüvelyed izomzatát is fejleszti, ami javíthatja a szexuális életed, főleg szülés után.

Gyakorlatok gésa golyóval

Könnyebb golyókkal érdemes kezdeni, válaszd a rozsdamentes acélból, üvegből vagy orvosi szilikonból készülteket. Figyelj rá, hogy megfelelő méret mellett dönts, mert a túl kicsi kieshet, a túl nagy pedig kellemetlenséget okozhat. Kétféle kegel golyó létezik. Az első típus egyszerűen két súlyozott golyóból áll, ami szétszedhető. “Ezeket ugyanúgy kell használni, mint az edzőteremben”- magyarázza Dr. Madeleine M. Castellanos, szexterapeuta Refinery29-nek. Helyezd fel a golyókat a hüvelyedben, és addig tartsd őket, amíg csak tudod. Háromszor tíz ismétlés javasolt a gyakorlatból.

A második típusú kegel golyókat néhány órás viselésre szánják, és gyakran egy golyóból áll, amely egy másik golyóhoz kapcsolódik, ami kis vibrációt okoz, amikor mozog. Ismétlések helyett ezeket a mindennapi ügyeid intézése során viselheted. “Olyan, mintha testedzést végeznél anélkül, hogy belegondolnál” – magyarázza Dr. Castellanos. Mindkét fajtával csinálhatsz fekvő gyakorlatokat. Miután felhelyezted a golyót szorítsd össze a medencefenék izmait a golyók felemeléséhez és szorításához. Tartsd meg öt másodpercig, majd lazítsd el további öt másodpercig. Ismételd meg egymás után ötször három szettben.

Gésa golyó nélkül

Ha szeretnél javítani a hüvelyizomzatodon, de nem akarsz gésa golyót vásárolni, akkor is van néhány Kegel gyakorlat, amit kipróbálhatsz. Ülj rá az alsó lábszáradra, a hátad legyen egyenes. Húzd össze a fenék- és medenceizmokat, tartsd 5 másodpercig, majd engedd el szintén 5 másodpercig. Ismételd meg naponta tízszer.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!