Forrás:Pinterest

Hippiktől a Haute Couture-ig: A Tie-Dye trend története3 perc olvasási idő

Megosztom:

Pszichedelikus és színes, a 60-as és 70-es években kiemelkedő batikolt minta visszatért a kifutópályákra, ami a 21. századi divatnak játékos fordulatot ad. 

A batikolt minta története

Ismét fő divatirányzat, ám a batikolt minta történelmi eredete visszanyúlik a hagyományos színfestési technikákhoz, amelyet évszázadok óta alkalmaznak olyan országokban, mint India, Japán, Indonézia és Peru. Mielőtt mainstream stílus lett, ez a gyönyörű nyomtatás a kulturális önkifejezés egyik formája volt, amelyet számtalan különböző formában és mintában alakítottak ki szerte az egész világon.

A szemet gyönyörködtető és organikus formatervezésével megkülönböztető batikolt minta egyediségét a megjelenés és a textúra sokoldalúsága adja. Az emberek azonban a legújabb történelem során csak a festési módszert alkalmazták a mindennapi ruháik díszítésére. A 60-as évek végén a Tie-Dye festés szenzációvá vált, mikor az amerikai Rit vállalat úgy döntött, hogy festéktermékeit úgy hirdeti, hogy megkeresték a művészeket és együttműködtek velük. Hamarosan a DIY projekt évtizedekig emblematikussá vált.

A Tie-Dye és a divat

A batikolt mintát a lázadó fiatalok egész generációja vette át, így a stílus a szabad szelleműek által viselt béke szimbolikus ábrázolásává vált. a 70-es évek elején a Tie-Dye festés széles körben kapcsolódott a hippi mozgalomhoz, mivel annak pszichedelikus formája dominánssá vált a zenei fesztiválokon és a tiltakozásokon. A korszak batikolt trendjei merészek és élén színárnyalatúak voltak, gyakran a népszerű örvény formát öltötték.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!