Forrás: Pinterest

Mítoszok a szüzességről, amiket nem kellene elhinned3 perc olvasási idő

Megosztom:

Te elhitted őket?

A szüzesség nagyon fontos egyes vallások és kultúrák számára. Főleg a nők szüzessége szokott lenni egy sarkalatos kérdés. Bár szerencsére ma már nem probléma, ha valaki már nem szűz, amikor férjhez megy, még mindig rengeteg mítosz kering a nők szűzhártyája körül.

Orvosi vizsgálat mítosz

Vannak, akik úgy vélik, hogy egy orvos megmondhatja, hogy egy lány szűz-e még, de valójában ez nem igaz. Mindenki teste más, és másképpen működik, egy orvos sem tudja száz százalékosan megállapítani ezt.

Ép szűzhártya

Az egyik mítosz az, hogy ha egy szűzhártya sértetlen, akkor is szűz. Valójában egy vékony nyálkahártyáról beszélünk, amely körülveszi, vagy részben elfedi a hüvely nyílását. Nemi aktus során elszakadhat, fájdalmat és kis vérzést okozva, de sok lánynál ez egyáltalán nem fordul elő. De máshogy megsérülhet, például olyan erőteljes sportokon, mint a kerékpározás vagy a torna, tamponok használatával, vagy test növekedésével és fejlődésével. Néhány lánnyal pedig soha nem történik ez meg.

Vérzés az első után

Vannak, akik úgy gondolják, hogy minden lány vérzik, amikor először szexel. Ez egy mítosz, és valóban függ a fizikai felépítéstől, izgalmi szinttől és egyéb tényezőktől, például a sikosító használatától. Ha valaki már tamponok használatával vagy akár maszturbációval is szétfeszítette, akkor kevesebb a vérzés esélye első alkalommal. Mindenki egyedi, néhányan véreznek, míg mások nem.

Ha már betöltött egy bizonyos életkort, valószínűleg szexelt

 Ez semmilyen mértékben nem igaz. Egyesek csak felnőttkorukban veszítik el szüzességüket, míg mások már tizenévesen.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!