Forrás:Pinterest

A korral kapcsolatos mellváltozások: mit kell tudni róluk, és hogyan kell kezelni őket?4 perc olvasási idő

Megosztom:

Utánajártunk, miért és hogyan öregszik egy nő melle, és mit kell tenni a fiatalságának meghosszabbítása érdekében.

Múló idő

Az életkor nemcsak az arcon és a kezünkön hagy nyomot, hanem a mell szerkezetén is. Ahogy öregszünk, rengeteg átalakuláson megy keresztül – kezdve attól, hogy érezzük magunkat belsőleg, egészen a külső jellemzőkig. Azonban, ha ismerjük ezeket a folyamatokat, és nem hanyagoljuk el az időben történő megelőzést, akkor a gyönyörű mellért folytatott küzdelem meghozza gyümölcsét. Jurij Korosztelyuk plasztikai sebész segített megérteni az életkorral kapcsolatos változásainak legfontosabb árnyalatait, melyeket most megosztunk veletek.

Huszonévesen

Ebben a korban a mellméret könnyebben és gyorsabban változhat, mint valaha. Ezt befolyásolhatják a súly, a hormonális szint és az általános fizikai aktivitás változásai. Huszonéves korban a nők gyakran tapasztalják a menstruációs ciklus változását, az ösztrogénszint növekedése vagy csökkenése miatt. Ennek egyik jele, hogy duzzadt csomók jelenhetnek meg a mellkas területén, némi változás léphet érvényben a szövetek felépítésében, de ez teljesen normális. Ha a terhesség ekkor következik be, akkor a test saját maga elvégzi a kiigazításokat: a mellek érezhetően megnőnek a súlygyarapodás és a női test laktációra való felkészítése miatt, a mellbimbók nagyobbak lesznek, és a körülöttük lévő terület sötétedik. A laktációs változások után a mellek vizuálisan kisebbek és nagyobbak lehetnek. Ez bizonyos mértékben függ a genetikától és a test általános állapotától, mindenesetre a 20 és 30 közötti intervallum a női mell szépségének virágzása, és a vele kapcsolatos problémák leggyakrabban csak esztétikai jellegűek.

A harmincas években

Ebben az időszakban a nők nagy része már túl van a szülésen, és ebben az időszakban kezdenek megjelenni a fő, életkorral összefüggő változások a női mellben. Elkezdődik a megereszkedése, megjelennek a striák, amelyek gyakran a terhesség előtti és utáni súlybeli drámai változásokkal társulnak, és ezek jelentik a fő problémát, amellyel a nők a harminc feletti megküzdenek. Nem kevésbé gyakori problémák ebben a korban az emlőmirigyek megereszkedése vagy sorvadása. “Az életkorral összefüggő változásaik nemcsak a test általános természetes öregedésével, hanem olyan tényezőkkel is társulnak, mint a fogyás, a terhesség és a szoptatás, a menopauza és más hormonális változások” – magyarázza Jurij. “Fontos szerepet játszanak a rossz szokások (dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás), a melltartó állandó viselése, sőt a megfelelő sport fehérnemű nélküli kocogás is. Ezenkívül senki sem törölte a gravitációs erőt, és a nagy mellel rendelkező nők elsöprő többsége szembesül ezzel a problémával” – teszi hozzá a doktorúr.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!