Forrás:Instagram/mypassiontest2018

Milliárdosok: hogyan néz ki a világ 5 leggazdagabb nője a Forbes 2021-es listájáról?8 perc olvasási idő

Megosztom:

Ha úgy gondolod, hogy a modern milliárdosok kifinomult társasági emberek, akiknek az ujjai remegnek a gyémántgyűrűk súlyától, csalódást kell okoznunk. Most megmutatjuk, hogyan néznek ki valójában a világ leggazdagabb női.

Dúsgazdag nők

A Forbes szerint a gazdagodó és vagyonukat megsokszorozó nők száma évről évre folyamatosan növekszik, és valószínűleg ebben az évben ugyanezt a pozitív dinamikát figyelhetjük majd meg. 2021-ben 228 nő került be a bolygó leggazdagabb emberei közé, paradox módon kombinált vagyonuk pedig 570 milliárd dollárral nőtt. A tavalyi minősítés sok vezetőjének sikerült megerősítenie pozícióit (vagy akár javítani is), például a L’Oreal örökösnője, Françoise Bettencourt-Myers berobbant a Forbes 2021 női listájának első sorába, felülmúlva Alice Waltont.  2020 sikeres év volt az Amazon alapítójának, Jeff Bezos volt feleségének is. Mackenzie Scott csaknem 6 milliárd dollárt ajánlott fel jótékonysági célokra, de vagyonát mégis sikerült növelnie. Hogy történhetett ez? A helyzet az, hogy a válás után Mackenzie 4% -os tulajdonrészre tett szert az Amazon vállalatból, ráadásul értékük 66% -kal nőtt tavaly, ennek köszönhetően Scott vagyona csaknem 50% -kal nőtt.  A rangsor leggazdagabb újonca, 38,2 milliárd dolláros jövedelemmel a nevadai Miriam Adelson lett, aki férje halála után örökölte annak kaszinói birodalmát.  Ennek tudatában most azt is megmutatjuk, hogyan néznek ki külsőleg a világ leggazdagabb női.
  1. Françoise Bettencourt Myers
A L’Oreal alapítójának francia vállalkozója és unokája először 2018-ban került be a Forbes listájába, majd egy évvel később a 15. helyre emelkedett, és a nők között vezető lett. 2017-ben vette át a L’Oreal 33% -át, amikor édesanyja, Liliane Bettencourt (aki évek óta a Forbes női listájának első helyét töltötte be) meghalt. Françoise Bettencourt Myers méltó utódjává vált a családi vállalkozásnak, mivel a társaság bevételei tovább nőttek, és a részvények értéke 17 százalékkal emelkedett 2018-ban. A 2020-as gazdasági válság küszöbén Françoise vagyona kissé csökkent, de közel sem olyan drámaian, mint sok kollégájának. A 67 éves a francia asszony régóta foglalkozik a L’Oreal ügyeivel – 1997 óta az igazgatóság tagja. Az üzleti tevékenység mellett Françoise egy jótékonysági alapítvány elnöke, amit a családja alapított, és támogatja a francia tudomány és művészet fejlődését. 

2. Alice Walton

A 71 éves Alice Walton gyakorlatilag ezüst kanállal a szájában született – családja a világ legnagyobb Walmart kiskereskedelmi láncának tulajdonosa. Ám nem azonnal csatlakozott a családi vállalkozáshoz. Ehelyett fiatal diplomás korában úgy döntött, hogy először egyedül dolgozik, kezdve a közgazdasággal és a pénzügyekkel. Miután elegendő tapasztalatot szerzett az elemzésben és az ügynöki tevékenységben, Alice kivette a részét az apja vállalatából, amely a mai napig lenyűgöző osztalékot hoz a számára. Az üzleti tevékenység mellett azonban Alice, mint minden önmagát becsülő gazdag asszony, támogatja a művészetet, finanszírozza a politikai pártokat (a republikánusok rendszeresen megtisztelően kapják a pénzét), és botrányokban gazdag életet él – ittas vezetéssel gyakran kötik össze a nevét az amerikai milliárdos nőnek.

3. Mackenzie Scott

Az 50 éves Mackenzie az Amazon alapítójának, Jeff Bezosnak volt felesége. 1992-ben találkoztak, amikor együtt dolgoztak a DE Shaw hedge fundban, két évvel később pedig összeházasodtak. Amíg férje fejlesztette az Amazon-ot, Mackenzie nem vesztegette az idejét: két regényt írt, Toni Morrison amerikai író asszisztenseként dolgozott, sőt megalapította a Bystander Revolution zaklatásellenes céget is. 25 év házasság után azonban a házaspár úgy döntött, hogy elválik. Rendkívül békésen váltak szét, tweeteltek: „Hihetetlenül boldognak érezzük magunkat, hogy egymásra találtunk, hálásak vagyunk egymásnak a házasságunk minden egyes évéért. Ha tudtuk volna, hogy 25 év múlva elválunk, akkor is újra és újra megtennénk. ” De válási eljárásukról kiderült, hogy a legdrágább a világon. Kompenzációként Jeff Mackenzie-nek adta az Amazon-részesedésének 25% -át (vagyis a vállalat teljes részvényeinek 4% -át), amivel a nő azonnal a világ egyik leggazdagabbjává vált. A válás után Mackenzie aláírta az “ajándék ígéretet” is, vagyis megígérte, hogy vagyonának legalább 50% -át jótékonysági célokra ajánlja fel.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!