Forrás:Pinterest

Igazi szépségelixír: Építsd be a ginzenget a bőrápolási rutinodba4 perc olvasási idő

Megosztom:

Ittuk már teában, fogyasztottuk mézzel, de a ginzeng több, mint iható csemege. A koreaiak népszerű bőrápolási összetevője, és jó okunk van rá, hogy mi is elsajátítsuk.

Ginzeng, mint szépségelixír

A szuperegészséges ginzenget általában frissítő italokkal és gazdag ízekkel társítjuk, de valódi lehetőségei meghaladják a megszokott formákat. Mint sok erős növényi összetevő, a ginzeng is népszerű bőrápolási összetevővé vált. Mielőtt azonban rátérnénk arra, hogy a ginzeng miért olyan jó és hatékony, először elmagyarázzuk, mit kell tudni erről a csodaszerről.

Mi a ginzeng?

A ginzeng lényegében egy gyógynövény- vagyis egy kiegészítő, amelyet általánosan elismernek antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása miatt. Körülbelül hatéves növekedés után takarítják be annak biztosítása érdekében, hogy a maximális hatékonyságot elérjék, majd finom felhasználású porrá dolgozzák át. A ginzenget általában vastag gyökérként találják, amely mélyen a földbe gyökerezik, ha talajban él. A gyökér tele van aktív vegyületekkel, amelyek képesek szabályozni a vércukorszintet, növelni a keringést és erősíteni a szervezet immunrendszerét. Stresszoldó tulajdonságairól is ismert, sőt úgy vélik, hogy afrodiziákum -ez azonban csak a hab a tortán. Ha a ginzenget állandóan aktuális formájában alkalmazzuk, a gyógynövény javíthatja az arcbőrünket is. Ha a bőrön alkalmazzuk , a ginzeng képes gyógyírként hatni. Függetlenül attól, hogy milyen bőrproblémákkal nézünk szembe, a ginzeng segíthet. Ha finom ráncok foglalkoztatnak, ne keresgélj tovább, a ginzeng fokozhatja bőrünk legkisebb ereinek keringését, és ezáltal megkönnyíti a kollagéntermelést – amely egy erőforrás fehérje, és egészségesebbé varázsolja a bőrt. Ha a bőröd különösen száraz és fakó, a ginzeng energizáló elemei felfrissítik azt. A ginzeng antioxidánsként kifejtett erőteljes tulajdonságai emellett megvédenek minket a környezeti agresszoroktól, amelyek általában erősen felelősek ráncok kialakulásáért. Ugyanezek az antioxidánsok segíthetik az olajtermelés egyensúlyát, ami különösen előnyös azok számára, akiknek pattanásos a bőrük.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!