Forrás:Instagram/ephemeraltattoo

Az év szenzációja: Már létezik a tetoválás, ami egy év után eltűnik a bőrödről3 perc olvasási idő

Megosztom:

Egy Brooklynban található új tetováló szalonban, az Ephemeral-ban kérhetőek olyan tetoválások, amelyek 9- és 15 hónap után teljesen láthatatlanná válnak. Minden ugyanolyan, mint a maradandó tetoválások esetében, beleértve a tűt és a fájdalmat is. Csak egy dolog különbözik: a tinta.

Tetoválás nem örökké

Az Ephemeral , Brooklyn új tetoválóüzlete forradalmi típusú ideiglenes tintát kínál azoknak, akik félnek a végleges elköteleződéstől, valamint segítenek az önkifejezés iránti vágy megvalósításában – ideiglenesen. A tetoválás elkészítése izgalmas lehet, de honnan tudod, hogy egész életedben szeretni fogod a választott mintát? Ahelyett, hogy kockáztatnál és később szembesülnél a tetoválás lézeres eltávolításával, itt az ideje megismerned egy másik utat. Az Ephemeral szalon ugyanis kifejlesztette a tetoválásokat, amelyek valódi mintákkal kecsegtetnek, egy egy év múlva azonban elhalványulnak. Az üzlet által használt speciális festék kisebb részecskékből áll, amelyek kilenc és 15 hónap elteltével természetesen eltűnnek a testünkből – ez pedig ideális a régóta dédelgetett tetoválások kipróbálásához is.

Így készült a tinta

A festéket Brennal Pierre és Vandan Shah fejlesztette ki, mindketten Ph.D. vegyészmérnök szakon végeztek a New York-i Egyetemen. “A tetoválás elhalványulása egy olyan kérdés volt, amely elgondolkodtatott bennünket” – mondja Shah. ” A biomolekuláris mérnöki háttérrel, a fehérje stabilitásával és a fehérje fejlesztésével dolgoztunk. A tetoválás csak kölcsönhatás a bőr (ebben az esetben a fehérje) és a tinta között, ezért volt érdekes számunkra ez a kérdés” – tette hozzá Pierre. Az efemer festék olyan pigmentekből készül, amelyek az FDA által kozmetikumokban, orvostechnikai eszközökben, valamint természetes termékekben és általában biztonságosnak elismert gyógyszerekben történő felhasználásra jóváhagyottak. A tetoválások azonban jelenleg csak fekete tintával lehetségesek – írja a Lofficielusa. Az Ephemeral Tattoo-nak egyelőre csak egy szalonja van Amerikában, de minél több kérést kap egy adott városban, annál hamarabb megnyílik azon a helyen. Reméljük, egyszer hazánkba is eljut ez az eljárás.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!