Forrás:unplash.com

A rejtett Chanel család: Hamuból újjáéledő luxusbirodalom6 perc olvasási idő

Megosztom:

Amikor Coco Chanel megalapította ikonikus luxusmárkáját, nem tudta, hogy az általa felépített divatbirodalom később családi ügy lesz…

Kik most a Chanel tulajdonosai?

Alain, illetve Gerard Wertheimer ma a két leggazdagabb milliárdos Franciaországban. Vagyonuk sokszorosára nőtt hatalmas akvizíciók és vállalkozások révén, amelyek közül a Chanel csak az egyik. Jelenleg teljes vagyonuk 49,2 milliárd dollár, egyenlő arányban elosztva a két testvér között. A Wertheimer család mélyen hallgat, és ritkán beszél a sajtónak a vagyonról, a társaságról, a családi életről, a kapcsolatokról vagy akár hobbijaikról. Soha nem vesznek részt egy Chanel üzlet megnyitóján sem, és ha részt vesznek annak híres divateseményein, akkor saját autóval érkeznek, és a negyedik-ötödik sorban ülnek. Nem csoda, hogy a New York Times a divatvilág legdiszkrétebb milliárdosaként jellemezte őket.

Feltámadás a hamuból

1974-ben Alain és Gerard Wertheimer apjuk, Jacques Wertheimer halálát követően a Chanel márka társtulajdonosai lettek. Alain a Chanel elnöke lett, míg Gerard vezeti az őrosztályt, ezzel ők lettek a harmadik generáció, akik a 110 éves vállalatot irányítják. Abban az időben a Chanel mint márka lassan kimerült, csak a gyógyszertárban és egy hivatalos boltban forgalmazott parfümmárka maradt. Ám Alain azonnal felélesztette az előkelő divatházat azáltal, hogy kibővítette a ready-to-wear szegmenst és visszaállította piaci részesedését a luxusparfüm szektor élére. Legfontosabb és legnagyobb döntése az volt, hogy rávette Karl Lagerfeld német tervezőt, hogy legyen művészeti igazgató. Arról az időről, amikor a divattervező csatlakozott a Chanelhez, így emlékezett a ma már elhunyt legenda: „Amikor csatlakoztam a Chanelhez, egy alvó szépség volt az erdőben. Tehát az a dolgom, hogy életre hívjam. ” A “marketinggéniusznak” titulált Alain azonban tudta, hogyan kell maximálisan kihasználni Lagerfeld alkotásait egy nagy divatkép kialakítása érdekében, népszerűsítve a Chanel márkát nemcsak az elit körökben, hanem a világ többi részén is. A Chanelnek hosszú szerződései vannak olyan hírességekkel, mint Kristen Stewart, Cate Blanchett, Audrey Tautou, Nicole Kidman, Gisele Bündchen, Lily-Rose Depp , Cindy Bruna, Romy Schonberger, Rianne van Rompaey, Sigrid Agren és Pharrell Williams énekes. A hírességek és az exkluzív luxus ötvözete a Chanelt a divatipar “óriásává” tette, számtalan üzlettel és butikkal szerte a világon. Ezenkívül a Chanel a Chanel Beauty és a Chanel Perfume szépségmárkájáról is híressé vált.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!