Forrás:Pinterest

Ez lesz a hajaddal, ha túl sokáig hagyod rajta a lila sampont2 perc olvasási idő

Megosztom:

A szőke haj fenntartása sok munkát és odafigyelést igényel. Szerencsére ma már számos termék érhető el ennek a kényes hajszínnek az ápolására – a lila sampon egyike ezeknek. A lila sampon semlegesíti a nem kívánt sárgulást, de mi történik, ha túl sokáig hagyod a hajadon? Most eláruljuk!

Lila sampon szőke hajra

A lila sampont és a benne lévő pigmenteket arra használjuk, hogy szőke haj esetén a sárgás, rezes tónusokat semlegesítsük vagy visszaállítsuk korábbi pompájukba – állítja Richy Kandasamy professzionális haj color stylist. Hajmosás esetén a szakemberek azt tanácsolják, hogy maximum négy percig hagyjuk a hajunkon a sampont, és ha lehet, hideg vízzel mossuk ki, mivel az segít a szín lezárásában. A fodrászok javaslatai ellenére azonban egyesek szeretnek kísérletezni a tincseikkel, például a tervezettnél hosszabb ideig hagyják a hajukon azt a bizonyos lila sampont. Túlzott használata azonban olyan problémákat okozhat, amelyeket már nem lehet visszafordítani.

Ez történik

A lila sampon színe nagyon gazdag és intenzív – egyes termékek még a kezünket is lilára festik. Ez azt jelenti, hogy ez az erős árnyalat akár a hajunkat is befoghatja. Éppen ezért a szakemberek azt javasolják, hogy a terméket hetente csak egyszer vessük be, és tényleg ne hagyjuk a megengedettnél tovább a hajunkon, mert könnyen nem kívánatos lila tincseink lesznek – ráadásul nem is egyenletesen eloszlatva. A hajszínünket innentől kezdve már csak tisztító samponnal állíthatjuk helyre. Emellett a lila sampon túlzott használata súlyos foltokhoz vezethet, és csúnyán ki is száríthatja a frizuránkat – figyelmeztet a fodrász.

Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!