Forrás:Pinterest

Argánolaj vagy Jojoba olaj: Melyik a jobb?5 perc olvasási idő

Megosztom:

A jojoba olaj és az argánolaj a két legnépszerűbb a bőrápolásban. De melyik a jobb?

Miért népszerűek az arcolajok?

Sok szépségápolási szakmeber azt állítja, hogy eljött az ideje, hogy elbúcsúzzunk a hagyományos hidratáló krémektől annak köszönhetően, hogy az arc- és testolajok bőrápolási alapanyaggá váltak, és messzemenő skálájú bőrápolási előnyöket kínálnak. Az arcolajok a bőrápolás elengedhetetlen részévé váltak annak köszönhetően, hogy képesek hidratálni és táplálni a különféle bőrtípusok széles körét. Különösen azért, mert az arc- és testolajok a nevük ellenére sem hajlamosak zsíros érzésre, és akár hiszed, akár nem, a bőröd sem fog kipattogni tőlük, és a hidratáló krémekhez képest sokkal nagyobb hidratáltságot kínálnak. Mit akarhatunk még? A szakemberek szerint az egyik legjobb dolog az olajok bőrápolásának részeként való használatában az a tény, hogy tele vannak bőrtápláló összetevőkkel, például polifenolokkal, antioxidánsokkal és zsírsavakkal, amelyek segíthetnek a gyulladás csökkentésében és a a bőr puha, rugalmas megjelenésű, harmatos, friss ragyogást kap tőlük. Megállapították azt is, hogy az olajok fantasztikusan javítják a bőr egészségét. De ha már itt tartunk, akkor melyik olaj nyújtja a legnagyobb előnyöket? A bőrápolás két legnépszerűbb olaja az argánolaj és a jojobaolaj… A kettő közül melyik a jobb, és miért? Ennek jártunk utána.

Szerkezetileg a jojoba olaj

A jojoba olajat Észak-Amerika őshonos növényeiből nyerik ki, és a pattanásoktól a leégésig mindenre felhasználhatóak. Érdekesség, hogy a jojoba olaj valójában egyáltalán nem olaj, hanem egy botanikai kivonat, amely folyékony viasz-észterekből áll. Éppen ezért a jojobaolaj szerkezetileg és kémiailag annyira hasonlít az emberi faggyúhoz, hogy lehetővé teszi a bőr szerkezetének utánzását. A jojobát számos bőrprobléma kezelésére lehet használni – a zsíros bőr és a pattanások számára előnyös lehet a jojoba olaj, valamint a száraz, öregedő és kiegyensúlyozatlan bőrnek is tökéletes. Ez az olaj egy bőrápoló erőmű, amit nagyon könnyű testre szabni, hogy megfeleljen a bőr szigorú igényeinek. A jojoba segíthet egyensúlyban tartani a faggyútermelést és csökkenteni a pattanásokkal kapcsolatos problémákat.

Az argánolaj hidratál és nyugtat

Az argánolajat a marokkói argánfa dióiból vonják ki, és nyugtatást, valamint erős hidratálást kínál minden bőrtípus számára. Az argánolaj bőrtápláló összetevőkkel, például E-vitaminnal, esszenciális zsírsavakkal és antioxidánsokkal teli, így elég könnyű ahhoz, hogy minden nap használjuk. Hasznos olyan bőrbetegségek kezelésében, mint a rosacea és az ekcéma. Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően az argánolaj képes javítani a bőr rugalmasságát azáltal, hogy megvédi a szabad gyökök károsodásaitól. Amit sokan nem vesznek észre, hogy annak ellenére, hogy olaj, az argánolaj valójában nem hagyja zsírosnak vagy zsírosnak a bőrt. Az argánolaj – más néven “folyékony arany” – mély táplálást kínál, és rendkívül hasznos a száraz és érettebb bőr számára. Az argánolaj a zsíros és pattanásos bőr számára is hasznos lehet, gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt, antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően pedig az erős szövetséges az öregedő bőr elleni küzdelemben. Rendkívül sokoldalúan felhasználható.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!