Forrás:Pinterest

Kész időpazarlás: A leghaszontalanabb kozmetikai kezelések3 perc olvasási idő

Megosztom:

Számos olyan eljárás van a kozmetikusok kínálatában, amelyeknek túlértékelik a hatékonyságát. Most ezekről rántjuk le a leplet!

Haszontalan kezelések

Ma a kozmetikai eljárásokat az öngondoskodás egyik fő alapjának tekintik, ám a jó marketingjük ellenére nem mindegyik képes garantálni a jelentős szépségápolási eredmények elérését. A leginkább túlértékelt kozmetikai eljárásokat Amina Berdova bőrgyógyász és kozmetikus kotyogta ki.

Arcmasszázs

Az arcmasszázs az egyik legnépszerűbb szépségápolási kezelés a nők körében. Az interneten rengeteg információt találhat a masszázs előnyeiről: működését fiatalító hatásnak tulajdonítják, állítólaf kisimítják a ráncokat, megszabadítanak az ödémától, visszaadják az egészséges arcszínt stb. A masszázs valóban olyan eljárás, amely javítja a vér mikrocirkulációját és a sejtlégzést, amelynek köszönhetően az arc kipihentnek tűnik, segít a felesleges folyadék kiürítésében is. De a valóságban nem tud megszabadítani a ráncoktól, nincsenek fiatalító hatásai, és azok a változások, amelyek a masszázs után az arcbőrön jelentkeznek, elég gyorsan eltűnnek. 

Mélyhámlasztás

Valamivel ezelőtt azt hitték, hogy a bőrfiatalodás a kémiai hámlasztás útján történő teljes megújulásában rejlik. A nők által leggyakrabban kitűzött feladat a corneum réteg eltávolítása és fiatalabbá válás. Ám azok a kockázatok, amelyekkel szembe kell nézni a vegyi hámlasztás után, sokkal jelentősebbnek bizonyultak, mint használatuk előnyei. Hiperpigmentáció, hegek, bőrhibák megjelenése – ez csak egy kevés a listáról a vegyi hámlasztás következményei közül. Ma már olyan sok valóban működő eljárás létezik a bőrfiatalításra – hardveres és injekciós egyaránt, hogy nem érdemes a mélyhámlasztás “csodáját” választani.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!