Forrás:Pinterest

A selyem meglepő szépségápolási előnyei2 perc olvasási idő

Megosztom:

Ez a mesés szövet nem csak ruházatként tesz jó szolgálatot, a hajra és a bőrre is különös hatással van.

A selyem egy álom, amelyet viselni kell. Az anyagnak számos előnye van a bőr és a haj számára is, jó a ráncok megelőzésétől kezdve egészen a haj göndörítésén át sok mindenre, így megérdemel egy helyet a szekrényünkben, és a szépségápolási rutinunkban egyaránt.

Előnyei a bőrápolásban

A selyemből készült párnahuzat lehetővé teszi a bőr számára, hogy kihasználja az éjszakai bőrápolási rutin összes előnyét , mivel az anyag nem szívja fel a nedvességet. Ez annak köszönhető, hogy szövetösszetétele megakadályozza a lefekvés előtt magunkra kent krémek és szérumok belekenődését az anyagba. Ezenkívül a selyem hipoallergén és antibakteriális, így tökéletesen alkalmas érzékeny és irritált bőrre. A selyem párnahuzatok azoknak is ajánlottak akik pattanásokkal küzdenek, mivel megakadályozzák a baktériumok terjedését az arc más területein. Ezenkívül a selyem csúszóssága csökkenti az arc és a párna közötti súrlódást, ezzel megelőzve a ráncokat – arról nem is beszélve, hogy biztosan nem ébredünk elfeküdt, szétnyomódott arccal.

Előnyei a hajra

A selyem párnahuzatok nagyszerűek a hajunk számára is, megakadályozva annak töredezését és az összekócolódást alvás közben. Érdemes hajgumiként is selyem anyagokat használni, és nem fogja eltörni a szálakat, úgy mint a szokásos hajkötők. A selyem különösen akkor hasznos, ha a hajad göndör vagy könnyen kócolódik.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!