Forrás:Pinterest

Jacqueline Kennedy kedvenc napszemüvege

Megosztom:

Mint minden más kultikus stílusikon, Jackie Kennedy ruhatárában is voltak olyan kiegészítők, amelyek csak hozzá társíthatók. A Gucci táska mellett a napszemüveg fontos része volt a külsejének. 

Védjegyévé váltak

Bár az Egyesült Államok 37. elnökének, John F. Kennedy feleségének rengeteg felismerhető kiegészítője volt, az óriási méretű napszemüvegek váltak védjegyévé a megjelenésének. Több darabot tartott a bejárati ajtónál, hogy távozás előtt ne felejtse el felvenni kedvenc kiegészítőjét. A túlméretezett darabok eggyé váltak vele, és új divatirányzatot indítottak el, Jackie O stílus néven.

Sokan úgy gondolják, hogy Jackie az író és távoli rokona, Horus Vidal tanácsára kezdett napszemüveget viselni, aki elmondta neki, hogy nagyszerűek nemcsak azért van, mert mögé bújva nem lát a nyilvánosság, hanem azért is, hogy csendesen megfigyeljük azokat az embereket, akikről egyébként nem akarunk tudomást venni. Ezenkívül a 60-as években a nagy napszemüveg volt az egyik legfontosabb és legrelevánsabb kiegészítő. Vastag és masszív műanyag keretek, élénk színek és szokatlan minták voltak divatban. Az egyre növekvő tendencia egyértelműen a Kennedy feleség mellett szólt: arcához mindig a megfelelő formát választotta, amely kiegyensúlyozza a vonásokat és organikusnak tűnik. Több tucat különböző változat volt megtalálható Jackie szekrényében.

Jackie O

Az egyik legismertebb forma a Nina Ricci 3203, amit Jackie 1978-ban viselt a Robert F. Kennedy tenisztornán. Ezt a négyzet alakú, barna műanyag kerettel rendelkező modellt Franciaországban a L’Amy tervezte és gyártotta Nina Ricci számára. 2010-ben pedig a márka elindította a Jackie O vonalat, amely hat különböző színt tartalmazott. Jackie szorosan együttműködött François Pinton francia tervezővel, aki az 1960-as évek végén több modellt készített a first lady-nek. Az egyik legnépszerűbb Jackie számára tervezett váz a Spa 2 volt nagy fekete ovális műanyag kerettel, fekete színátmenetes lencsével. François Pinton egy másik modelljét Jackie 1-nek hívták, és teknősbéka váza barna lencsékkel volt ellátva. Ezek a napszemüvegek ma is megtalálhatók a kollekciókban François Pinton eredeti Jackie O kollekciójának egyéb klasszikus variációival együtt, ezek közé tartozik a Jackie 2 és a Jackie 3 is. 1967-ben Pierre Marly francia szemüvegtervező Párizs optikai üzletében több pár Traction P711 napszemüveget adott el Jacqueline Kennedynek, később a divatikon vásárolt egyet fekete, és kettőt teknőshéj színben. A Traction 1927 óta gyárt napszemüveget, és továbbra is népszerű modelleket kínál, köztük a szeretett Jackie-t is. A first lady ikonikus szemüvegei egyébként máig nagyon divatosak a nők körében, idén ismét a színes, XXL méretű fazonok hódítanak.

Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!