Forrás:Pinterest

A szakértők szerint így lehet egész nyáron egészséges a hajad3 perc olvasási idő

Megosztom:

Anthony Cristiano, a híresség fodrásza árulta el a titkokat, hogy megtanuljuk a legjobb módszereket a szálak napsugárzás elleni védelemben.

Hajápolás nyáron

Noha gyakorlatilag egész évben azt várjuk, hogy végre itt legyen a nyár és a strandszezon, a napozással töltött idő komoly károkat okozhat. Az UV-sugarak, a sós víz és a klórral töltött medencék komoly rombolást okozhatnak a hajunkban. Hogy megtudjuk, miként tarthatjuk szálainkat egészségesesen a szezonban, összeszedtük Anthony Cristiano sztárfodrász tippjeit, akinek ügyfelei között van Adriana Lima, Gigi Hadid, és Olivia Culpo is.

Milyen kárt okozhat a nap, a sós víz és a klór a hajban?

Sajnos a meleg időjárás negatívan befolyásolhatja a hajunkat. A napnak, a sós víznek és a klórnak való tartós kitétel károsíthatja a kutikulát, szárazzá és törékennyé teheti a hajat – mondja a szakember. A sós víz és a klór különösen szárazzá teszik a frizurát, és a természetes olajok elszíneződését és kimerülését is okozhatja.

Mit tehetünk a károk megelőzése érdekében, ha nyáron sok időt töltünk a szabadban?

Megvédhetjük a hajunkat, ha korlátozzuk a napsugárzás hatását – állítja Cristiano – sálak vagy kalapok viselésével, valamint UV-védelemmel ellátott termékek használatával. Ha meg szeretnénk tudni, hogyan alkalmazzuk a fényvédőt a fejbőrön, olvassuk el a palackokon található útmutatót. A hajviselet módja abban is segíthet, hogy a nyári elemek ne okozzanak kárt.A nyári időszakban a legjobb frizurák, amikor kint tartózkodsz, a fonatok, és a kontyok – mondja teszi hozzá a sztárfodrász, aki szerint a felsorolt frizurák mindegyike korlátozza a közvetlen napsugárzást.

Hogyan lehet kijavítani a nap által károsodott hajat?

A nap- vagy sókárok, valamint az ebből eredő száraz és gyenge haj javításának kulcsa a rengeteg nedvesség. Bármely károsodás esetén mindig ajánlom a mély kondicionálást, a gyakori hajvágást a töredezett haj levágása érdekében, valamint egy fehérjében gazdag hajmaszk használatát, amely helyrehozhatja a kutikulák károsodását- osztotta meg tippjeit Cristiano.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!