Forrás:Pinterest

ZÖLD TEA: Ez a 6 dolog történik, ha naponta iszod4 perc olvasási idő

Megosztom:

A zöld tea egészséges koffeint ad nekünk, sőt védelmet nyújthat különböző betegségek ellen. Napi egy csésze zöld tea rendelkezik ezzel a hat egészségügyi hatással.

Zöld tea, az egészség elixírje

Míg a legtöbben inkább kávét vagy fekete teát használnak választott forró italként, a zöld tea hihetetlenül sok pozitív hatással van az egészségre. Sokuk annak köszönhető, hogy a zöld szuperételhez tartozó tealevelek nem erjednek meg – mint a fekete tea esetében. 

A zöld tea 6 egészségügyi előnye

1. Véd a betegségek ellen

A zöld tea sok antioxidánst tartalmaz, amelyek megvédik szervezetünket az úgynevezett szabad gyököktől. A tea rendszeres fogyasztása segít megelőzni a betegségeket – például a vastagbélrákot, mellrákot vagy prosztatarákot. Az antioxidánsok pozitív hatással vannak a koleszterinszintre is, így a zöld tea hatékony segítője az egészséges szívnek. A zöld tea polifenoljai védhetnek a cukorbetegség ellen is, mivel csökkentik a vércukorszintet, és pozitív hatással vannak az inzulinérzékenységre. Különböző tanulmányok megerősítik ezt a megelőző hatást a 2 -es típusú cukorbetegség ellen.

2. Boldoggá tesz

De a zöld tea nem csak a fizikai egészségre jó – a mentális egészségünk is profitálhat a rendszeres fogyasztásból. A tea ezt a hatást a hangulatjavító neurotranszmittereknek, a dopaminnak és a norepinefrinnek köszönheti.  Tanulmányok azt mutatják, hogy a zöld tea más előnyökkel is jár pszichénk számára: gazdag bizonyos növényi tápanyagokban, amelyek gátolják a monoamin -oxidáz (MAO) enzimet. A MAO elősegítheti a depresszió kialakulását, és a kínai tudósok metaanalízise szerint a depresszió csökkentett kockázatát a zöld tea fogyasztásával lehet összekapcsolni.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!