Forrás:Pinterest

ZÖLD TEA: Ez a 6 dolog történik, ha naponta iszod4 perc olvasási idő

Megosztom:

3. Felébreszt – de nyugtat

A kávéhoz vagy a fekete teához hasonlóan a zöld tea koffeint is tartalmaz. Idegrendszerünkben hat a szervezet saját hírvivő anyagára, az adenozinra, amely jelzi testünk fáradtságát. A koffeintartalmú italok ezért felébresztenek minket, és elősegítik a koncentrációnkat. Mivel azonban a zöld tea lényegesen kevesebb koffeint tartalmaz, mint például a kávé, az ideges és remegő hatás általában hiányzik.

4. Csökkentheti a vérnyomást

A zöld tea gátolhatja az angiotenzin termelését. Ez a hormon összehúzza az ereket és ezáltal növeli a vérnyomást. Ha rendszeresen iszunk egy csésze zöld teát, akár csökkenthetjük és ellensúlyozhatjuk a magas vérnyomást.

5. Támogatja az egészséges súlyt

A már említett antioxidánsok még több előnnyel járnak az egészségünkre nézve. Csökkentik a “rossz” LDL -koleszterin koncentrációját és növelik a “jó” HDL -koleszterin koncentrációját. A zöld tea stimulálhatja a zsírégetést és csökkentheti az éhségérzetet. A katekinek különösen segítenek csökkenteni az egészségre káros hasi zsírt és serkentik az anyagcserét. A tea így segíthet megőrizni vagy elérni az egészséges testsúlyt.

6. Úgy működik, mint az öregedésgátló a bőrünk számára

Mivel a zöld tea antioxidánsai megvédik sejtjeinket a szabad gyököktől, megvédik őket a korai öregedéstől is. Ha sok zöld teát iszunk, megelőzhetjük a ráncok kialakulását – és még a napégés okozta DNS -károsodást is helyreállíthatja – írja a Brigitte magazin.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!