Forrás:Instagram/aromatherapiefee

Az orvosok elárulták: Ennyi megfázás normális évente4 perc olvasási idő

Megosztom:

Jó tudni, ha gyakran vagy beteg!

Megfázás – meddig van rendben?

A megfázás egy olyan betegség, amin minden ember évente minimum egyszer, de nagy általánosságban többször átesik. Elég egy lengébb öltözék egy hűvösebb napon, és máris megtörténik a baj. De vajon hány alkalom az oké, és mi az amit nem tudunk az egyik leggyakoribb egészségügyi problémáról? Dr. Miriam Ortiz most minden kérdést megválaszolt. A megfázást különböző vírusok okozzák. Főként az úgynevezett rhinovírus családból származó vírusok érintettek. A megfázás ritkán veszélyes az egyébként egészséges emberekre, és általában nem tart tovább 14 napnál. A felnőtteknél évente legfeljebb öt megfázást tartanak normálisnak. Az influenzát influenza vírusok okozzák, és gyakran sokkal erősebb és tartósabb tünetekkel (pl. Láz és végtagfájdalom) és megfázással fordul elő – mondja a doktornő. 

Ez elegendő a megfázás elleni védelemhez a gyakori kézmosás és a meleg ruha?

A vírusok elleni jó védelem előfeltétele a jó immunrendszer. Ez magában foglalja a felső légutak ép nyálkahártyáját és a vér funkcionális immunsejtjeit. A vírusok elleni védekezés egyéb intézkedései a kézfertőtlenítés és az arcmaszkok mellett az emberek (például a tömegközlekedési eszközökön) és a már fertőzött személyek nagy gyűléseinek elkerülése.

Van értelme megfázás ellen gyógyszert szedni? 

A megfázás kezelésére alkalmazott gyógyszereket elsősorban olyan tünetek enyhítésére szánják, mint az orrdugulás vagy a fejfájás. Ezt néha természetgyógyászati ​​gyógymódokkal, például gyógynövényekkel, inhalációval vagy borogatással is el lehet érni. Ez gyakran nem befolyásolja a hideg időtartamát. A vírussal közvetlenül küzdő gyógyszerekkel történő kezelés nem gyakori, és hatékonysága ellentmondásos – mondja a szakember.
Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!