Forrás:Pinterest

Holdnaptári hajvágás: Ezeken a napokon 2022-ben különösen érdemes felkeresni a fodrászt5 perc olvasási idő

Megosztom:

Bennfentes tipp vagy hatalmas hülyeség? Sok ember számára különösen nagy lehetőség rejlik azokon a területeken, ahol a vélemények eltérőek. Ez a helyzet akkor is, ha fodrászhoz kell menni. A nők és a férfiak újabban a Holdnaptárt használják a frizura átalakításához, attól függően, hogy mit szeretnének kezdeni a hajukkal. Gyorsabban vagy lassabban nőjön? Mikor működik a legjobban a hajfestés és mely napokon érdemes kerülni a szalont? Cikkünkben mindent elmagyarázunk.

Holdnaptár hajvágáshoz: mi ez? 

A Holdnaptár az igazi naptárral ellentétben 354 napból áll, ugyanakkor 12 hónapból, és mindegyik hónap 29 vagy 30 napból áll és egy hét 7 nap. Egy nap pontosan 24 óra van a Holdnaptárban is. A Hold négy fázisa az, ami igazán fontos a következő fodrászlátogatáshoz. Az alábbi kulcsadatok alapján fogunk dátumokat választani:

 • Telihold
 • Fogyó Hold
 • Növekvő Hold
 • Újhold

Minden Újholddal új hónap kezdődik. A holdnaptárban a 12 csillagjegy is szerepet játszik. Nemcsak a holdfázis van hatással a hajunkra, hanem a megfelelő csillagjegy is, amelyeken a Hold egyidejűleg áthalad.

Hogyan befolyásolja a Holdnaptár a hajvágást? 

Ahogyan a Hold befolyásolja az árapályt, a Holdfázis követői szerint a hajunkra is hatással van. Ezt azonban tudományosan nem igazolták. Ha azonban vágásnál, ápolásnál és festésnél odafigyelsz a Hold helyzetére, akkor gyorsan látni és érezni fogod az eredményt, és ez a legfontosabb.

Általában a holdnaptár szerint ezt mondják:

 • A fogyó hold tisztít és ad.
 • A növekvő hold erősít és felépít.

Holdfázisok: Így használd a Holdat a frizurádhoz

Attól függően, hogy mit szeretnénk csinálni a hajunkkal, használhatjuk a Hold egyes fázisait a frizuránkhoz.

 • Gyorsabb hajnövekedés a növekvő Holddal: Ha túl rövidnek, vékonynak találjuk a hajunkat, és gyorsabban kellene nőnie, kérjünk időpontot a növekvő Hold napjaira. Ez a Holdfázis a haj szerkezetét jelenti és serkenti a haj növekedését.
 • A hossz megőrzése a fogyó Holddal: Ha rövid hajunk van, például bob vagy pixie, akkor lehet, hogy érdekünk, hogy a frissen vágott hajunk a lehető leglassabban nőjön. A fogyó Hold napjai alkalmasak erre, a hajunk nem nő vissza olyan gyorsan, és a pontos frizura sokáig velünk marad.
 • Hosszú, fényes és egészséges haj az Újholddal: Azok, akik csökkenteni akarják a haj hosszát és frissíteni a hajvégeket az Újhold idején látogassák meg a fodrászt, így egy hosszú, erős és fényes sörény lesz az eredmény. 
 • Erős gyökerek Teliholddal: Mivel az energia a Telihold idején a legerősebb, ez az idő tökéletes a gyökerek erősítésére és táplálására. Aki Telihold alatt vágatja le a haját, erős gyökerekkel dicsekedhet.

Használd a csillagjegyed a hajvágáshoz 

A holdfázisokhoz hasonlóan a csillagjegyeket is figyelembe kell venni.

 • Gyors hajnövekedés: Ha azt tervezed, hogy felkeresed a fodrászodat, ezekben az időszakokban gondoskodhatsz a hajad gyorsabb növekedéséről: az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő csillagjegyek idején.
 • Nagyobb volumen esetén: A Szűz és Oroszlán csillagjegyhez tartozó hajvágás nagy volument biztosít. De az összes többi föld- és tűzjegy is, mint például a Bika, a Bak, a Kos és a Nyilas csillagjegyek is. Ugyanebben a csillagjegyben a hajmosások és -kúrák is nagyon jó hatásúak, táplálóak a kúrák a Kosban és a Nyilasban is.

Vannak olyan időpontok, amikor nem érdemes fodrászhoz menni. Ha  a hajad a Halak, a Rák és a Skorpió jegyében vágatod, akkor a korpásodást és a töredezett hajvégeket részesíted előnyben.

Hajfestés a holdnaptár szerint 

Nem csak vágni és ápolni szeretnéd a hajad, hanem festeni is? A szőkítés során válaszd a fogyó Holdat, mert a haj megfosztja a színpigmenteket, és a károsodás ellen használhatod a Hold erejét.

Ha festeni és színezni szeretnéd a hajad, jelöld be a naptárban a növekvő Holdat. Ilyenkor a haj különösen fogékony, és a hajszín teljes pompájában fog ragyogni.

A legjobb eredményre a Vízöntő, a Mérleg és az Ikrek idején számíthatsz.

Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!