Forrás:Instagram/theroyalfamily

Erzsébet királynő kézitáskájának titkai: Ezek azok, amiket mindig magával hord

Megosztom:

Melyek a legfontosabb dolgok a királynő táskájában? Hát…meg fogsz lepődni. És hogyan állapíthatod meg a kiegészítő helyzetéből, hogy az uralkodó megunta az aktuális beszélgetőtársát? Cikkünkből kiderül!

Imádja a kiegészítőket

Akár hiszed akár nem, II. Erzsébetnél szenvedélyesebb táskaimádóval nehéz találkozni Nagy-Britanniában. Ez az a kellék, ami nélkül a királynő nem jelenik meg a rendezvényeken. Tartalma között ott van minden, amire az uralkodónak szüksége lehet az este folyamán. Több mint 50 éve Erzsébet nagy kedvence a Launer márka, melynek választékában megtalálta ideális modelljét: a borjúbőrből készült trapéz Traviatát 23x20x10 méretben. Bennfentesek szerint több mint 200 ilyen található Erzsébet ruhatárában. 

Az évek múlásával Angliában csak nő az érdeklődés a királynő kézitáskájának tartalma iránt – különösen azóta, mióta az újságírók rájöttek, hogy ennek a kiegészítőnek a segítségével jelez a közeli alkalmazottainak. Természetesen nincs legális módja annak, hogy a királynő táskája a kezünkbe kerüljön és alaposan megvizsgáljuk a tartalmát, de a kíváncsi szakértők mégis kiderítettek valamit. Elmondjuk, mit tudunk Erzsébet táskájának tartalmáról, és lefordítjuk azokat a titkosított üzeneteket is, amelyeket a királynő ad.

Rúzs és egyebek

Bedell Smith királyi szakértő megjegyzi, hogy a táska olvasószemüveget és töltőtollat ​​tartalmaz. Erzsébet mindig magánál hordja kedvenc Clarins márkájának rúzsát is, és ahhoz, hogy felfrissítse a sminkjét, Elizabethnek nem kell mosdóba mennie: mindent el lehet intézni a helyszínen. „Ebéd vagy vacsora után az a szokása, hogy kinyitja a táskáját, kihúzza a kompakt rúzst, és újra felkeni” – írja Bedell Smith. 

A szakember azt is elmondta, hogy Erzsébetnél a mindennapi használati tárgyakon kívül mindig van egy 5 fontos, amelyet a vasárnapi istentiszteleten adományoz a templomnak. Előfordul, hogy az adomány eléri a tíz fontot, de általában ez a maximális összeg, amelytől az uralkodó kész megválni.

Erzsébet női kiegészítőjében praktikusan hasznos dolgoknak van helye. Például mindig hord magánál egy speciális kampót, ami az asztalhoz van rögzítve, és arra akaszthatja fel a kiegészítőjét. Kényelmes és praktikus!

Természetesen a királynő mindig az asszisztenseivel körülvéve vesz részt az eseményeken, akik plusz dolgokat visznek magukkal. Bedell Smith a Telegraph-al folytatott beszélgetés során megjegyezte, hogy Erzsébet környezetéből érkező személyzet váratlan dolgok esetére extra kesztyűt vesznek, valamint tűket, cérnákat a ruha gyors javításához. Nem feledkeznek meg a tartalék harisnyanadrágról és a nedves törlőkendőről sem.

Sokakat foglalkoztat a kérdés: lehet-e mobiltelefont találni a királynő táskájában? Abszurdnak hangzik az az ötlet, hogy a királynő egy pár fehér kesztyűben előhúzza a mobilt, és feloldja a készülékét. Penny Junor királyi életrajzíró azonban ragaszkodik ahhoz, hogy mobiltelefont is hordjon magánál. „Van mobiltelefonja, és azon beszél az unokáival” – mondta Yunor. Azt már nem tudom, hogy okostelefon-e – teszi hozzá.

Mindannyian gyakran hódolunk szentimentális emlékeknek, és észreveszünk magunkon aranyos (és gyakran nem jellemző) szokásokat. Ez alól természetesen Erzsébet sem kivétel. Bennfentesek szerint a királynő családi fényképeket hord magánál, amelyek közül az egyik fiát, András herceget ábrázolja, aki 1982-ben tért vissza az Egyesült Királyságba a háború után.

Hogyan küld titkos jeleket a személyzetnek?

Az összeesküvés-elméletek hívei, örülhetnek, a kézitáska ugyanis segít a királynőnek, hogy ne csak a legfontosabb dolgokat vigye magával, hanem titkosított üzeneteket is küldjön az alkalmazottainak. A királyi asszisztensek arzenáljában számos fő jelzés található, amelyekkel többek között meghatározható a királynő hozzáállása a beszélgetőpartnerhez. Például, ha egy királyi személy az asztalra teszi a táskáját ebéd közben, ez egyértelmű jele annak, hogy a következő öt percen belül távozni kíván. Ráadásul, ha az uralkodó táskája a földön van az azt jelenti, hogy a beszélgetést már megunta – ez jelzéssé válik a szolgálólányok számára, hogy valakinek jönnie kell, és meg kell mentenie a királynőt.

Arra is vigyázni kell, ha a királynő egyik kezéből a másikba teszi a táskát (ilyenkor talán jobb a beszéd témáját váltani). Ez egy újabb jele annak, hogy túl sokáig tartják fel. „Érdemes aggódni, ha a királynővel beszélgetve látjuk, hogyan költözik az egyik kezéből a másikba a kézitáska” – mondta Hugo Vickers királyi történész a People-nek. 

Visszatérve a kiegészítőre ami Erzsébetnél mindig van: ha nyugodtan lóg rajta a kézitáska, akkor az uralkodónak minden megfelel, a személyzet pedig fellélegezhet.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, megtalálsz minket a Facebookon is!