Forrás:Pinterest

Fűszeres házi gyógymód: 5 betegség, amin segít a hagyma2 perc olvasási idő

Megosztom:

A hagyma fertőtlenítő, méregtelenítő és vérnyomáscsökkentő hatású, emiatt számos háztartási gyógymód értékes összetevője. Eláruljuk, milyen sokoldalúan használható fel.

A hagymás pakolás segít a légzési nehézségekben. Kell hozzá két vöröshagyma, egy konyharuha és egy melegvizes palack. Vágd fel a gumókat nagyon apróra, és tekerd be egy kendőbe. Vidd fel az érintett területre, és tegyél rá egy forró vizes palackot. A hő felerősíti a gőzöket, és fokozza a hatást.

Egy meleg csomag hagyma csodákra képes a fülfájás ellen. A hagymát apró kockákra vágjuk és egy régi zokniba tesszük, de finom pamut kendő is használható.  Öntsünk egy kis vizet egy edénybe, és helyezzük bele a hagymás csomagot. Zárt fedéllel forraljuk fel a vizet. Ha a csomag elérte a testhőmérsékleténél valamivel magasabb hőmérsékletet, készen áll. Következő lépésben enyhén nyomjuk össze a csomagot, majd csavarjuk be konyhai papírba. Ezután tegyük a fájó fülre 20 percre. A csomagot kendővel rögzíthetjük, hogy ne csússzon.

Egy régi hagymával teli zokni is segít az eldugult orron. Ez a trükk, bár elég ősi, hatásos. Vágjuk fel a hagymát apróra, és helyezzük a darabokat egy zokniba. Ezután akasszuk fel az ágy fölé vagy az ágy szélére. Míg a szag kellemetlen, a légutak torlódása miatt már nem fogunk felébredni éjszaka, mivel a hagyma illata mindent kitisztít.

Ha nincs kéznél Fenistil, ragadjunk meg egy hagymát – mert az is enyhíti a rovarcsípés okozta viszketést. Vagy használjuk a gumó levét, és rendszeresen kenjük be az érintett területet, vagy használhatunk egy szelet hagymát és nyomkodjuk a csípésre legalább öt percen át. Ezután a viszketés alábbhagy.

A hagymát citromlével és mézzel kombinálva házi készítésű köhögés elleni szirupként is felhasználhatjuk. Ehhez vágjunk szeletekre egy citromot és egy hagymát, majd tegyük a szeleteket felváltva egy zárható üvegedénybe. Minden réteg közé tegyünk egy kis mézet. Hagyjuk a zárt edényt egy éjszakán át állni, hogy a keverék átmeredjen. Másnap reggel öntsük ki a levét, és használjuk köhögés elleni szirupként.

Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!