Forrás:Instagram/nickidmanlove

Vörös hajú vadmacska: A legérdekesebb tények Nicole Kidmanről5 perc olvasási idő

Megosztom:

Nicole Kidman hosszú karrierrt tudhat maga mögött, számos híres filmben szerepelt, és ő az első ausztrál színésznő, aki Oscar-díjat kapott. Cikkünkben különféle érdekes tényeket idézünk fel a most 55 éves híresség életéből.

Nem Ausztráliában született

Nicole Kidmant ausztrálnak tartják, de Hawaii-on született – Honolulu üdülővárosában. A szülők csak akkor tértek vissza a hazájukba, amikor a lány négy éves volt. Tehát ha a szülők időben elintézték volna a lányuk állampolgárságával kapcsolatos összes formalitást, a színésznő akár született amerikai állampolgár is lehetett volna.

17 évesen a színésznő az ausztrál Divine Madness csoportban énekelt, aztán a zene iránti szenvedélye háttérbe szorult. Egészen addig a pillanatig, amíg Nicole elkezdett musicalekben részt venni. Így 2001-ben Ewan McGregor színésszel a Moulin Rouge-ban közös szerzeményt vett fel a Come What May címmel. Egyébként ennek a zenés filmnek a forgatásán szenvedett a legtöbbet: eltörte a bordáját. Ennek eredményeként Baz Luhrmann rendező csak állóképeket tudott forgatni Kidman a felépülési folyamata során.

Nicole nem vörös hajú

A vörös hajszín természetellenes Nicole számára. Természetes szőke volt, ám egyszer úgy döntött, hogy porcelán bőréhez és kék szeméhez tüzes árnyalat illik, és befestette a haját. A színésznő azonban időnként visszatér a “natív” színhez.

Soha nem barnul le

A színésznő nagyon óvja fehér bőrét, és fél a leégés következményeitől, ezért nem hagyja el a házat sapka és fényvédő nélkül. Ezenkívül Nicole Kidmannek szörnyű allergiája van az eperre, és nem szereti a pillangókat. 

Nicole feleségül ment Tom Cruise-hoz

Első férjével, Tom Cruise-zal Nicole három filmben szerepelt: a Mennydörgés napjaiban, a Far Far Awayben és a Tágra zárt szemekben. Azt mondják, hogy az utóbbi – Stanley Kubrick rendező munkája – olyan nehéz volt a házastársak számára, hogy nem bírták a megpróbáltatást és elváltak. A pár a premier után másfél évvel valóban szakított, de nem valószínű, hogy a forgatási folyamat lett volna a válás igazi oka. Kidman és Cruise házassága már rég megromlott, sőt két örökbefogadott baba, Isabella Jane és Connor Anthony sem tudott segíteni nekik, hogy megőrizzék a szerelmüket.  

Akár Grace-nek is nevezheti magát

Nicole Kidman színészi karrierje során négyszer játszotta el Grace-t: 1975-ben a Saturday Night Live egyik szkeccsében Mike Myers-szel, a 2001-es The Others című filmben, a 2003-as Dogville-ben és a 2014-es Monaco hercegnőben.

Oscart kapott

A Virginia Woolf írónőről szóló “The Hours” című filmben játszott szerep nagyon fontossá vált Nicole számára. Az ő kedvéért elolvasta az írónő összes meglévő levelét, hogy jobban beilleszkedjen a karakterbe. Megtanult jobb kézzel írni (a színésznő balkezes), és elviselte a folyamatos sminkelést, ami szinte a felismerhetetlenségig megváltoztatta. (Utóbbi azonban bónusz volt: egy hamis orr segített neki megúszni a paparazzik fotóit). Az erőfeszítések megtérültek: Kidman lett az első ausztrál színésznő, aki megkapta az áhított Oscar-szobrot. 

Nicole-nak sok oldala van

Nicole Kidman egyik fő hobbija a novellák írása, amelyeket egy nap ki akar adni. Fiatalkorában apja tanácsára író akart lenni, és naplót kezdett vezetni. Tud zongorázni és szeret is. Zenei képességeit a Cold Mountain című filmben láthatjuk, ahol Kidman maga adta elő az összes zongoraszólamot. 2003-ban a színésznő megkapta az Év Divatikonja díjat az Amerikai Divattervezők Tanácsától. 

Második férjével jól kijön

Nicole második esküvőjét Keith Urban ausztrál country énekessel nagyszabásúan ünnepelte. A meghívottak között szerepelt Naomi Watts, Baz Luhrmann, Russell Crowe és Hugh Jackman is. Azt mondják, Jim Carrey nagyon szeretett volna részt venni az ünnepségen, de a zsúfolt munkarend miatt nem tudott.

Keith Urban nem drága ékszert, hanem Emily Bronte Wuthering Heights című regényének első kiadását adta feleségének nászajándékba – a szakértők 200 ezer dollárra becsülik a nyomtatott példányt.

Ahogy a Moulin Rouge is megmutatta, a színésznő valóban gyönyörűen énekel. A képernyőn kívüli énekes teljesítményei között szerepel egy nagyon cuki videó a YouTube-on, ahol a színésznő második férjével dúdol egy dalt az autóban.

4 percnyi munkája 4 millió dollárt ér

A színésznő gyakran válik egy-egy márka arcává, de a Chanel négyperces reklámja valóban királyi honoráriumot hozott neki, amiért 3,71 millió dollárt kapott. Baz Luhrmann rendező a francia Nicole márkát ajánlotta neki.

Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!