Forrás:Pinterest

Nincs minden rendben: 5 jel, ami azonnal elárulja a pszichopatát (lehet, hogy nem vennéd észre őket)3 perc olvasási idő

Megosztom:

Ezek a jelek segítenek felismerni a kiegyensúlyozatlan személyiségeket az első találkozáskor.

Vedd észre időben

Nap mint nap több tucat emberrel lépünk kapcsolatba, de mindegyikünknek van olyan ismerőse, akivel a találkozáskor vagy akár a levelezés közben csak egy dolgot várunk – a párbeszéd végét. Az ilyen kommunikáció túl nehéz. Most tartunk egy rövid útmutatót arról, hogyan lehet előre felismerni a hisztériára vagy pszichopátiára hajlamos embereket. Ezt az útmutatót Anastasia Sarapina pszichoterapeuta készítette.

Az egész világ színház

A hisztérikus személyiségtípust az a vágy jellemzi, hogy kitűnjön a tömegből, teátrálisan fényes, extravagáns legyen. Ha kihívó ruhák és szokatlan sminkek szerelmesét látod, akkor lehet, hogy ennek a személyiségtípusnak a képviselőjével van dolgod.  Az ilyen embereknek a figyelem középpontjában kell lenniük, különben kényelmetlenül érzik magukat. Az egyik taktikájuk az, hogy felhívják a figyelmet magukra egy gyakran szándékosan szexuális képpel. A dührohamok a legújabb divatirányzatokat kergetik.  Gyakran a hisztérikus típus képviselői a plasztikai sebészet áldozataivá válnak. A hisztériák beszéde tele van fényes fülbemászó mondatokkal, és maga a személy is hajlamos a dramatizálásra.

Mi a helyzet a színfalak mögött?

Mint tudjuk, vonásaink eredetét gyermekkorban kell keresnünk. A hisztérikus személyiségtípus kialakulásának okai a védelem hiányával járó traumákban, a magányban rejlenek. Az ilyen egyének kicsinek és ijedt gyereknek érzik magukat, és megpróbálnak olyan helyzetet teremteni, ahol az irányítás az ő kezükben lesz. Ezért gyakran vannak köztük manipulátorok vagy féltékenyek, hogy botrányt csináljanak.

Kapj el, ha tudsz

A pszichopatákat nem az empátia és a szimpátia jellemzi. Manipulációra, ravasz sémákra építenek kapcsolatokat. Lehetnek bosszúállóak, szeszélyesek vagy instabilak, mások erejét próbára téve. Fő céljuk a személyes haszonszerzés vagy egy különleges szuperötlet. A pszichopatákat első pillantásra nehéz felismerni, mert kiváló manipulátorok és színészek.

Egy tűvel

A hisztérikusokkal ellentétben a pszichopaták nem mutatós jelmezekkel és kellékekkel, hanem elegáns és jól átgondolt öltözékekkel keltenek feltűnést. Az öltözék hiányosságai elfogadhatatlanok számukra. Mindig ápoltak és rendezettek, mert megjelenésükkel megőrizhetik státuszukat a társadalomban és befolyásolhatnak vele másokat.

Tépd le a maszkokat

A pszichopaták rendkívül bájosak tudnak lenni, de varázsuk felületes. Lehet hogy mindent tudónak tűnnek, de egy igazi szakértő jelenlétében gyorsan eltévednek, és legendás eszük megsemmisül.  A szkeptikusok könnyen a kezüknél fogva elkaphatják az ilyen embert: a beszédük nem egyezik a testbeszéd útján küldött jelekkel. A pszichopaták a beszélgetés közben bólogathatnak, és a gesztusok szembemennek a kijelentésekkel. 

Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!