Forrás:Pinterest

Reggeli diéta: Kezd így a napot, és sikeresen lefogysz3 perc olvasási idő

Megosztom:

Állítólag hatékonyabb, mint bármi más.

Reggeli diéta

A reggelit a nap legfontosabb étkezésének tekintik – és már többször bebizonyosodott, hogy valóban hatással van az éhségérzetre a nap folyamán. Édes ételekkel indítani a napot például veszélyes, mivel fokozzák az ételek utána vágyat, míg a kicsi vagy a kihagyott étkezések túlzott étvágyhoz vezethetnek. Egy nagy reggeli azonban még a fogyáshoz is hozzájárulhat – legalábbis egy friss tanulmány ezt állítja. Ez a reggeli étrend azonban nem diéta, hanem az étkezési szokások és étkezési szemléletmód megváltoztatására törekszik – írja az Elle.

Hogyan segít a reggeli a fogyásban?

A Lübecki Egyetem egyik tanulmánya során a tudósok rájöttek, hogy a kiadós, de kiegyensúlyozott reggeli esetén a folyamán a szervezetünk több kalóriát éget el, mint reggel – az energia fokozása nélkül.  A nap elején a test még sokkal több kalóriát fogyaszthat, mint egy későbbi órában, ami egyrészt megmagyarázza, hogy egy nagy reggeli miért segíti a fogyást, másrészt azt mutatja, hogy a test sok energiát képes felvenni reggeli táplálékból. Természetesen az étkezés itt döntő jelentőségű: a reggeli diéta során egészséges és tápláló ételt kell fogyasztani – ami egész nap megakadályozza a kívánósságot, kevesebb édességet fogunk enni, és könnyebben fékezhetjük az étvágyunkat. 

Mit együnk reggelire?

A reggeli diéta esetében a rost mellett a friss gyümölcs és zöldség is megtalálható a menüben, de az egészséges szénhidrátok is energiát adnak a testnek a mindennapi élethez és a sporttevékenységekhez. Ebben az esetben például teljes kiőrlésű termékeket vagy zabpelyhet érdemes fogyasztani. A fehérjék hosszú ideig biztosítják a teltség érzését, és támogatják a szervezetet, különösen, ha rendszeresen edzünk. A fogyáshoz a legjobb reggeli ételek, például gyümölcs- és a zabpelyhes joghurt kombinációja, a turmixos tálak, a teljes kiőrlésű kenyér avokádóval és tojással, vagy az omlett. 

Miért olyan jó a reggeli diéta?

Szigorúan véve, ez nem tulajdonképpen nem is diéta, és nem is egy étrend, hanem inkább az étkezés pozitív irányba változása. Inkább arról szól, hogy tudatosan megismerjük az arányokat és az ételeket, és ne csak a fogyást, hanem az egészséges reggelit, valamint a mindennapi élet energiaellátását is megismerjük. 

Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!