Forrás:Pinterest

Transzcendens szerelem: Tényleg vannak lelki társak?

Megosztom:

A tudomány szerint igen.

Lelki társ – hivatalosan is létezik

A szerelemben az ember még mindig irracionális lehet. Mégis mindannyian kivétel nélkül reménykedünk abban, hogy megtaláljuk az egyetlen egyet. A lelki társunkat. A nagy szerelmet, amit nem lehet kiszámítani. Vagy megjósolni. De meg lehet magyarázni. Amir Levine pszichiáter azt mondja, hogy a lelki társak biológiailag nagyon is valóságosak. Nincs rá tudományosan elfogadott definíció, de az emberek képesek arra, hogy valakit kiemeljenek, mindenki fölé helyezzék, majd évtizedeket töltsenek vele. Más szóval, a lelki társakat az agyunk bekötése teszi lehetővé.

A lélek hasonló agyi mintázatokban mutatkozik meg

Biológiailag a szoros barátságok is egyfajta lelki társi kapcsolatok. A közeli barátok gyakran azonnal vonzódnak egymáshoz. Ma már tudjuk, hogy a közeli barátok agyi mintázata hasonló. Egy idei tanulmány kimutatta, hogy a közeli barátok – a kutatók azokra összpontosítottak, akik azonnali kapcsolatot teremtettek – jobban hasonlítanak egymáshoz, mint azok, akik nem voltak közeli kapcsolatban.

A tanulmányhoz a tudósok 20 barátpárt választottak ki, és arra kérték őket, hogy néhány napig viseljék ugyanazt a pólót, hogy testszagmintákat gyűjtsenek. A tudósok egy elektronikus orr segítségével határozták meg az egyes személyek testszagának kémiai ujjlenyomatát. Összehasonlították a közeli barátokat és a véletlenszerű idegenek párjait, és azt találták, hogy az “első látásra szerelmes barátok” kémiai jelei sokkal hasonlóbbak, mint a véletlenszerű embereké.

Igen, lehet egynél több lelki társ

Vannak akik azt hiszik, hogy az életünkben csak egy lélektárs van. De ez akadályozza a gondolatot, hogy találhatunk valaki mást, és boldogok lehetünk a szakítás után. A lélektársakkal kapcsolatos kihívás az, hogy valóban lehorgonyozzuk őket az agyunkban. Erőteljes biológiai rendszer van emögött, és időbe telik, hogy túllépjünk valakin és meggyógyuljunk. De itt jön a megkönnyebbülés a remény formájában: agyunk mindig különlegessé tud valakit tenni. Ezért lehet több lelki társunk az életünkben.

Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!