Itt a válasz: ennyi szex a normális

Megosztom:

Tabutéma, de mindenkit érint.

Mennyi az annyi?

Aki párkapcsolatban él azért, aki nem, azért érintett benne. A testiség mindannyiunk életében jelentős szerepet játszik, nem mehetünk el mellette szótlanul. Ennek ellenére még ma is tabu témánk minősül, bár szerencsére ez egyre inkább változik. Belegondoltunk már abba, hogy mennyi az annyi? Vajon mennyi szex számít “normálisnak”? Egyáltalán van-e olyan, hogy normális mennyiség? Kell-e ezt mérnünk? Ahányan vagyunk, annyi féle vélemény létezik erről.

Nálad mikor volt az utolsó alkalom?

Egyre többször ütközünk a témába, akár egy villamoson hallott beszélgetés során, hogy ” nem feküdtünk le már 3 hónapja”. Ez baj? Vagy még belefér? Nos, nem egyszerű kérdés.

Vannak párok akik nem szeretleznek egymással, csak hetente egyszer. Van ahol napi több alkalommal kerítenek rá sort, van ahol havi egy, és van ahol félévente egy, a “norma mennyiség”. Személyiségenként változó hogy kinek milyen gyakran van szüksége összebújásra, amit nagyban befolyásol az aktuális élethelyzetünk. Hogy van-e gyerekünk, milyen az anyagi helyzetünk, a párkapcsolati státuszunk, a stressz szintünk, egyszóval sok minden. A szex is oxitocint szabadít fel bennünk, ami egyfajta boldogsághormon. Férfiaknál és nőknél természetesen eltérők a hormonok de a mendemondák, miszerint a férfiak többször kívánják, megdőlni látszanak.

Ne görcsöljünk rá, és ne erőltessük

A szex stresszoldó hatással is bír, és számos egyéb jó hatása van a szervezetünkre nézve. Igenis van olyan hogy valaki nem kívánja, legyen az férfi vagy nő. A már fentebb említett befolyásoló tényezők miatt is, szimpla fáradtság miatt, vagy amiatt, hogy egyszerűen nem tud ráhangolódni az adott pillanatban a partnerére az egyik fél. Sosem szabad éreztetnünk ilyenkor a bűntudatot a másikkal, vagy érzelmi zsarolást alkalmazni. Semmi értelme. Sőt, csak rosszabb helyzetet teremtenénk. Ehelyett megértéssel, elfogadással és türelemmel kell kezelni a problémát. Àm mint mindenben, ebben is van egy határ, amit mindenki érez hol van számára.

Vannak olyanok, akik érzelmek nélkül is élvezik a testi kapcsolat örömeit és vannak olyanok akik nem tudják érzelmek nélkül csinálni. Ez is teljesen rendben van. Senkit nem szabad elítélni érte. Természetesen az előbbiek csoportjába tartozók több alkalommal csinálják, mint azok akik az érzelmi kötődést keresik. Ezért sem nem lehet kategorizálni azt a kényes kérdést, hogy mennyi az ideális mennyiség, hiszen mindenkinél más.

A szex nem verseny

A jó szex a kölcsönös örömszerzésen, bizalmon múlik. Ha valamelyik tényező nincs meg, nem lesz jó. Sosem szabad a másikat a méltóságában sérteni, fájdalmat okozni neki, vagy olyan helyzetbe hozni amit ő igazából nem akar. Ha az egyik fél rákényszeríti a másikra az akaratát, az hosszú távon nyomot hagy lelkileg. Kiszolgáltatottak és sérülékenyek vagyunk ilyenkor, ezért ha valami nem tetszik, tényleg jelezzük. A mennyiségi kérdéssel is valahogy így van ez. Ha nincs kedvünk, mondjuk meg. Ugyanakkor ne éljünk vissza a partnerünk türelmével az örökkévalóságig.

Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!